Primer trimestre del 2018

Repsol comença el 2018 amb un 11,5% menys de beneficis

La companyia energètica ha guanyat 610 milions en els tres primers mesos de l'any i justifica la desacceleració a causa de la baixada de valoració dels seus inventaris

GRA121 MADRID, 20/05/2016.- El presidente de Repsol, Antonio Brufau (d), y el consejero delegado, Josu Jon Imaz, durante la junta general de accionistas que la empresa celebra hoy en Madrid. EFE/Zipi

GRA121 MADRID, 20/05/2016.- El presidente de Repsol, Antonio Brufau (d), y el consejero delegado, Josu Jon Imaz, durante la junta general de accionistas que la empresa celebra hoy en Madrid. EFE/Zipi / Zipi (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Repsol ha obtingut un benefici net de 610 milions d'euros en el primer trimestre del 2018, cosa que representaun 11,5% menys que en el mateix període de l'any anterior. L'empresa ha justificat aquesta desacceleració a causa de la baixada de valoració dels seus inventaris, segons ha comunicat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Malgrat aquest descens, el benefici net ajustat, el que mesura la marxa dels negocis, s'ha situat en 616 milions d'euros, un 8,1% més que en el mateix període de l'any anterior, mentre que l'ebitda, és a dir, el benefici brut d'explotació, ha sigut de 1.804 milions d'euros, un 2,2% menys, tot i que l'ebitda ajustat s'ha situat en 1.816 milions, un 4,9% més.

La companyia ha explicat que el seu model de negoci integrat i les mesures d'eficiència que ha implantat li han permès afrontar amb èxit el primer trimestre de l'any, marcat per uns preus del cru més elevats, uns preus del gas més baixos, un dòlar feble davant l'euro i un entorn internacional menys favorable als negocis industrials.

Repsol ha incrementat la seva producció d'hidrocarburs en els primers tres mesos de l'any, fins a assolir els 727.000 barrils equivalents de petroli al dia, la producció més gran des del 2012 i un 4,8% superior a la registrada en el mateix període del 2017.

Exploració i producció, el negoci que més creix

Per àrees de negoci, l'activitat d'‘upstream', o exploració i producció, va aconseguir un benefici net ajustat de 320 milions d'euros, cosa que representa un increment d'un 42,9%.

Notícies relacionades

En l'àrea de ‘downstream', o refinament i comercialització, el resultat net ajustat va ascendir a 425 milions, un 15% menys, a causa de la disminució de l'activitat per les parades de manteniment de les refineries de Puertollano (Ciudad Real), Tarragona i Sines (Portugal).

El deute net de Repsol s'ha reduït en el trimestre un 18,1%, fins als 6.836 milions d'euros, respecte al mateix període de l'any passat, tot i que ha sigut superior en 569 milions al del tancament del quart trimestre del 2017, a causa de la realització d'operacions de mercat amb accions per la reducció de capital proposada a la pròxima junta d'accionistes. 

Temes:

Repsol