FIRES

Alimentaria i Hostelco tanquen amb prop de 150.000 visitants

Les fires han reunit 4.500 empreses expositores procedents de 70 països

zentauroepp42960742 alimentaria  2018180416202621

zentauroepp42960742 alimentaria 2018180416202621 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Alimentaria i Hostelco han tancat aquest dijous la seva primera edició conjunta amb prop de 150.000 visitants registrats, segons han anunciat els organitzadors d'aquestes cites en un comunicat.

La gran plataforma firal de la indústria de l'alimentació i l'hostaleria formada per Alimentaria i Hostelco ha aconseguit "un gran èxit de convocatòria, internacionalització i negoci". "Els excel·lents resultats en les principals magnituds i les sinergies obtingudes avalen l'encert del model de cocelebració d'aquests dos salons referents, al convertir-lo en un gran esdeveniment d'àmbit internacional que marca una línia de futur d'interès estratègic per a les seves respectives indústries", han destacat els organitzadors en una nota.

Les fires han reunit 4.500 empreses expositores procedents de 70 països. A l'espera de les xifres definitives, es calcula que hi ha hagut prop de 150.000 visitants registrats -en línia amb les previsions-, un 30% d'internacionals, de 156 països. En total, l'impacte econòmic estimat és de 200 milions d'euros, dada que "reflecteix la fortalesa d'aquesta convocatòria conjunta". Les dues cites han ocupat 100.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició, gairebé tot el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

El president de Fira de Barcelona i d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet, ha destacat "l'encert d'haver apostat per la simultaneïtat dels dos salons, fet que ha permès potenciar la complementarietat existent i oferir, d'aquesta manera, una gran plataforma de negoci inetworkingper als professionals de sectors tan importants per a l'economia espanyola". Ha indicat, així mateix, que és una aposta de futur.

Segons el director general d'Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls, "la intensa dinàmica viscuda durant aquesta edició reforça el posicionament de l'esdeveniment com a partner estratègic del sector en el seu imparable procés d'internacionalització. Aquesta Alimentaria ha sigut testimoni de les principals innovacions de la indústria i ha constatat l'auge i l'ambient d'optimisme que respiren els protagonistes del sector".

Mentrestant, el president d'Hostelco, Rafael Olmos, ha valorat que "aquesta nova plataforma comuna reforçarà el creixement d'un sector de l'equipament per a l'hostaleria, la restauració i les col·lectivitats ja plenament recuperat i consolidarà la internacionalització d'aquesta indústria".

Negoci

Els dos salons han convidat més de 1.400 compradors clau, importadors i distribuïdors d'Europa, l'Àsia, Llatinoamèrica i els EUA que, juntament amb altres visitants amb poder de decisió de compra, han celebrat més de 12.500 reunions de negocis amb les firmes expositores, el 10% més que en l'anterior edició. 

Notícies relacionades

Durant la celebració de les fires s'han presentat més de 300 novetats i pròxim llançaments.

La pròxima edició de la plataforma Alimentaria i Hostelco se celebrarà del 20 al 23 d'abril del 2020 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Temes:

Alimentaria