22 mesos després

La lliura esterlina arriba al seu valor més alt des del 'brexit'

La recuperació de la divisa britànica, sumada a l'expectativa de l'augment dels tipus d'interès, contrasta amb la incertesa al voltant de la nova política comercial dels EUA

FILE PHOTO: Union Flags and European Union flags fly near the Elizabeth Tower, housing the Big Ben bell, during the anti-Brexit ’People’s March for Europe’, in Parliament Square in central London, Britain September 9, 2017.   REUTERS/Tolga Akmen/File Photo

FILE PHOTO: Union Flags and European Union flags fly near the Elizabeth Tower, housing the Big Ben bell, during the anti-Brexit ’People’s March for Europe’, in Parliament Square in central London, Britain September 9, 2017. REUTERS/Tolga Akmen/File Photo / TOLGA AKMEN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La lliura esterlina ha arribat avui al seu valor més alt des del pic registrat al gener, el 0,2% més forta que el dòlar, i aconsegueix el canvi més elevat des del referèndum conegut com a brexit, en què els britànics van votar el 23 de juny del 2016 a favor de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

El plebiscit de fa dos anys va sacsejar la moneda britànica durament, i el seu valor de canvi va arribar al seu nivell més baix a principis del 2017, quan va descendir fins al 18%.

La lliura ha anat guanyant terreny des d'aleshores en el mercat de divises i actualment està el 0,2% més forta davant el dòlar, que se situa en 1,437 dòlars; davant el valor a què va arribar a principis d'any, quan la moneda britànica va arribar a un valor de canvi d'1,206 dòlars. Respecte a l'euro, la divisa es manté estable, amb la lliura en 1,1572 euros.

Segons els experts, la depreciació del dòlar és deguda a la incertesa que ha provocat la nova política comercial dels Estats Units i a l'expectativa que el Banc d'Anglaterra apugi les taxes d'interès.

Notícies relacionades

"Hi ha molt d'optimisme amb la lliura esterlina", ha apuntat el cap d'investigació de divises del Bank of New York Mellon, Simon Derrick, en unes declaracions a la BBC. L'analista també ha destacat que ara el procés de sortida del Regne Unit de la UE es valora des d'un prisma més optimista.

El brexit es farà efectiu el 29 de març del 2019, moment en què s'iniciarà un període de transició que durarà fins a finals del 2020. Derrick va afegir que el mercat estava valorant el millor desenllaç per a aquest procés, encara que "pot passar qualsevol cosa", va dir. Concretament, es va referir a les problemàtiques que encara queden per resoldre, com "la frontera a Irlanda del Nord".