IGUALTAT

Rajoy es retracta de les seves declaracions sobre la bretxa salarial entre homes i dones

El president va instar a "no ficar-se" en aquest problema la setmana passada

rajoy-desayunos

rajoy-desayunos

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha fet marxa enrere en les seves declaracions sobre la bretxa salarial entre homes i dones a Espanya, un problema sobre el qual va instar a "no ficar-s'hi" la setmana passada . "No ho mantinc, només cal que hi hagi un dubte per no mantenir-ho", ha explicat a TVE. Al ser preguntat sobre si estava mirant de rectificar, Rajoy ha sigut contundent: "M'he retractat, i se m'ha entès malament, no hi ha cap problema a retractar-se".

El polític del PP també s'ha obert a legislar al respecte: "Jo prendré qualsevol mesura que serveixi per fer justícia en aquest assumpte, però no podem oblidar que la llei ja prohibeix que dues persones a igualtat de feina i hores cobrin diferent, i la Inspecció [de Treball] actua", ha assenyalat aquest dimarts. "Donarem totes les batalles perquè cada vegada aquesta situació sigui menor. Tot el que sigui fer passos en aquesya direcció és bo", ha subratllat.

Rajoy també ha subratllat que "qualsevol esforç en aquesta direcció és necessari i imprescindible. Hi ha gent que parla molt però estem caminant en la bona direcció, però ens queda molt per fer", en la seva opinió.

La vaga del 8 de març

Notícies relacionades

Sobre la vaga convocada per al 8 de març, Rajoy ha dit que "els sindicats poden fer vaga i nosaltres seguirem treballant perquè aquesta discriminació sigui menor".

Aquest mateix dilluns, La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha afirmat que els sindicats "tenen el seu dret de poder convocar una aturada per reivindicar la igualtat" el pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i ha defensat l'"esforç" del Govern per reduir la bretxa.