declaracions polèmiques

Rajoy descarta regular per llei l'equiparació salarial entre homes i dones

"No ens fiquem en això", ha respost el president del Govern sobre la igualtat de drets laborals

 “No ens fiquem en això”, diu Rajoy quan li pregunten per la bretxa salarial.  / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha descartat aquest dimecres obligar per llei les empreses privades a l'equiparació salarial entre homes i dones. En una demostració d'indefinició ètica, el president del Govern ha sigut terminant: "No ens fiquem en això". Rajoy ha recordat que els "governants han de ser molt cauts a l'hora de saber quines són les seves competències". En una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, el cap de l'Executiu ha assegurat que les empreses espanyoles han fet passos "en la bona direcció" per reduir la desigualtat de salaris, que "ha baixat quatre punts des de l'any 2012", cosa que ha permès a Espanya "estar millor que la mitjana europea".

Notícies relacionades

El cap de l'Executiu ha admès que "probablement el ritme hauria de ser més ràpid", però "sempre que es facin passos en la bona direcció es fan coses positives". El que no comparteix l'Executiu és que "el Govern comenci a fixar" els salaris de les empreses o obligar els convenis col·lectius a establir clàusules concretes. "Jo no em veuria dient què haurien de cobrar vostès", ha explicat en al·lusió als treballadors d'Onda Cero, igual que ha insistit a no pronunciar-se sobre si les dones i els homes que facin les mateixes funcions en una empresa han de cobrar el mateix.

Víctimes d'assetjament

"No ens fiquem en això, fem passos en la mateixa direcció, que és com es resolen millor els problemes, i Espanya és dels països d'Europa que estan fent més bé les coses", ha dit. El president del Govern sí que que ha manifestat el seu suport al moviment #MeToo per animar les víctimes d'assetjament sexual a denunciar, moviment que ha qualificat de "positiu". Pel cap de l'Executiu, aquest tipus d'iniciatives "mereixen respecte i suport de tothom", perquè no hi ha res més fort que intentar aprofitar-se de la gent valent-se de la força".