Fòrum de Davos

Francisco González: "Ningú creu que Catalunya pugui ser independent"

El president del BBVA considera que el procés s'ha quedat en "un viatge impossible prometent coses impossibles"

GRAF5708. DAVOS (SUIZA), 23/01/2018.- El presidente del BBVA, Francisco González, durante su intervención hoy en la apertura de la 48ª Reunión Anual del Foro EconómicoMundial WEF, en Davos (Suiza), donde directivos de las mayores entidades financieras del mundo abordan la perspectiva de una nueva crisis financiera en un momento de profundos cambios regulatorios y riesgos geopolíticos. EFE/Laurent Gillieron

GRAF5708. DAVOS (SUIZA), 23/01/2018.- El presidente del BBVA, Francisco González, durante su intervención hoy en la apertura de la 48ª Reunión Anual del Foro EconómicoMundial WEF, en Davos (Suiza), donde directivos de las mayores entidades financieras del mundo abordan la perspectiva de una nueva crisis financiera en un momento de profundos cambios regulatorios y riesgos geopolíticos. EFE/Laurent Gillieron / LAURENT GILLIERON (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de BBVAFrancisco González, ha assegurat aquest dijous a Davos que "ningú creu que Catalunya pugui ser independent", i ha valorat les dades de l'atur, sobre les quals ha apuntat que no és moment d'abaixar la guàrdia, sinó de seguir treballant. Sobre Catalunya, Francisco González ha indicat que "encara que es va crear molt soroll, ningú creu que Catalunya sigui independent", ja que tot ha quedat en "un viatge impossible prometent coses impossibles".

Estat de dret

La reacció d'Espanya, ha explicat, ha sigut "dintre de la llei i de la Constitució", cosa que ha deixat la situació molt clara: tothom sap que l'Estat de dret funciona. Des d'aquest Fòrum Econòmic Mundial, del qual el president del BBVA és assidu des de fa uns quants anys i on es reuneixen cada any els principals dirigents polítics i econòmics del món, Espanya "es percep bé", ja que ha sigut "una referència durant aquests anys", en què ha crescut més que la resta d'Europa.

Valoració positiva

Notícies relacionades

En conjunt s'ha fet un "molt bona feina des del punt de vista econòmic", i sens dubte el país seguirà creixent per sobre d'Europa. Aquesta evolució s'ha reflectit aquest dijous en les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), que han revelat que el nombre de desocupats va disminuir en 471.000 persones el 2017, fins a les 3.766.700 persones, cosa que va deixar la taxa d'atur en el 16,55 %.

Aquestes xifres, que no es veien en el mercat laboral espanyol des del 2008, suposen "una molt bona dada", que redueix la taxa de desocupació en dos punts percentuals i que indiquen que s'ha de seguir treballant, "i continuar amb les reformes", entre altres coses per reduir la temporalitat de l'ocupació.