ajustos laborals

Siemens Gamesa pretén acomiadar 408 treballadors en tres anys a Espanya

Els acomiadaments no afectarien les plantes productives de Mungia, Asteasu i Aoiz

fcasals39387404 siemens170728180112

fcasals39387404 siemens170728180112 / Matthias Schrader

1
Es llegeix en minuts

Siemens Gamesa ha comunicat als sindicats la seva previsió d'acomiadar 408 treballadors en els pròxims tres anys en les diferents plantes que la companyia té distribuïdes per tot Espanya. Segons ha informat l'empresa a Europa Press, en la reunió que s'ha celebrat aquest dilluns amb els sindicats, s'ha traslladat a la representació sindical que la previsió és acomiadar 408 treballadors a Espanya, dels quals 341 serien durant aquest mateix any, comptant des del 30 de setembre.

Notícies relacionades

Encara que la companyia no ha puntualitzat com distribuirà els acomiadaments, fonts del sindicat ELA consultades per Europa Press han assegurat que, a la Comunitat Autònoma Basca i Navarra, el pla no afectarà les plantes productives, ubicades a Mungia (Biscaia), Asteasu (Guipúscoa) i Aoiz (Navarra), i per tant afectaria oficines o centres de R+D. Les mateixes fonts han assegurat que el 23 de novembre se celebrarà la primera reunió de la taula negociadora, en la qual esperen que la multinacional aporti dades i concreti les seves intencions.

Siemens Gamesa va anunciar la setmana passada un pla de reestructuració de fins a 6.000 llocs de treball en un total de 24 països. El grup, que té una plantilla aproximada de 4.000 persones a Espanya, va donar a conèixer la setmana passada els seus resultats del primer semestre, en què va arribar a uns ingressos de 5.022 milions d'euros en els seus primers sis mesos com a empresa fusionada, després de la integració entre el fabricant d'aerogeneradors i la filial eòlica del grup alemany, cosa que suposa una caiguda del 12% respecte al mateix període de l'any anterior.