resultats

Almirall va perdre 99,7 milions fins al setembre, davant els guanys d'un any abans

Els ingressos va ser de 561,6 milions, l'11,6% menys

1
Es llegeix en minuts

Almirall va registrar unes pèrdues de 99,7 milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any, davant els guanys de 103,5 milions registrades en el mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dilluns la companyia. No obstant, el resultat net normalitzat va ser positiu, amb 22,6 milions d'euros, el 71,7% inferior a l'aconseguit en els nou primers mesos del 2016. El resultat normalitzat és el que exclou resultats extraordinaris atribuïbles al període. 

Entre gener i setembre, els ingressos totals van arribar als 561,6 milions d'euros, el 11,6% inferiors als d'un any abans, mentre que el resultat brut d'explotació ('ebitda') es va situar en 100,1 milions d'euros, un 45,5% menys, malgrat la recuperació en el tercer trimestre.

Notícies relacionades

El marge brut es va situar en 310,6 milions d'euros, el 23,6% inferior, afectat negativament per la reducció en les vendes a les zones geogràfiques amb més marge.

La companyia ha reiterat les estimacions anunciades el 10 de juliol i ha subratllat que el desenvolupament de negoci i les llicències segueixen sent una alta prioritat. En aquest sentit, ha assenyalat que utilitzarà la seva "sòlida" posició financera per abordar oportunitats de creixement en aquesta direcció, buscant empreses i/o actius a Europa i els Estats Units que, des de l'inici, generin valor per als accionistes. "El 2017 no ha evolucionat de la manera que esperàvem inicialment. La situació d'Aqua als Estats Units ha demostrat ser molt difícil per diverses raons. No obstant, el conjunt integral d'accions que hem portat a terme per afrontar els esdeveniments adversos i mitigar el seu impacte han començat a tenir efecte", ha subratllat el conseller delegat de la firma, Peter Guenter.