expectació comercial

L'iPhone X arriba a les botigues

Llargues cues a Moscou per comprar el nou 'smartphone' d'Apple, malgrat les baixes temperatures

La sortida de liPhone-X acaba amb les cues. / VIDEOLAB ZETA

1
Es llegeix en minuts

L'iPhone X d'Apple ja ha arribat als clients. La firma de la poma i les principals operadores de telecomunicacions de 55 països han entregat els primers terminals a aquells clients que els van encarregar des de divendres de la setmana passada. L'iPhone X obre una nova etapa per a la marca pel que fa al disseny de 'smartphones'. Movistar, Orange, Vodafone i Yoigo han començat a distribuir els mòbils als seus punts de venda. 

L'iPhone X té un preu oficial de 1.159 euros per al model de 64GB i de 1.329 euros per al de 256 GB. La majoria d'operadores ofereixen diverses fórmules de finançament per pagar-lo. L'iPhone X és el terminal de l'aniversari (10 anys d'iPhone) i Apple ha volgut millorar les prestacions de models anteriors, desapareix el botó d'inici frontal i adopta la pantalla total, gairebé sense vores.

El mòbil, amb una pantalla de 5,5 polzades, té un processador A11 Bionic amb un motor neuronal dissenyat per a l'aprenentatge automàtic, l'ús d'aplicacions que utilitzin la realitat augmentada i capacitat que millora els jocs en 3D. Disposa de càrrega sense fil i sistema de reconeixement de cares. Aquest mètode de reconeixement facial, anomenat Face ID, que permet l'accés segur al dispositiu a través d'una càmera d'infrarojos que converteix la cara de l'usuari en una contrasenya personal.

Venda internacional

Centenars de russos, malgrat el fred ja hivernal, han format cues gegantines a Moscou per comprar l'iPhone X, cosa que a Espanya i altres països s'ha evitat amb la prevenda iniciada la setmana passada.

L'única botiga d'Apple a Moscou, situada al cèntric carrer Tverskaia (antiga Gorki), ha començat a vendre el nou iPhone amb verdadera expectació. L'ajuntament de la capital ha disposat l'emplaçament d'autobusos als voltants del comerç per evitar casos d'hipotèrmia.

Notícies relacionades

A internet s'han arribat a oferir llocs a la fila a canvi d'elevades sumes de diners, comparables fins i tot amb el preu de l'iPhone, que a Rússia és de 79.999 rubles pel model de 64 GB i de 91.990 pel de 256 GB (1.377 i 1.583 dòlars, respectivament).

Segons una representant de la distribuïdora d'Apple re:Store citada per l'agència oficial russa RIA Nóvosti, no s'havien format mai cues semblants per comprar un nou iPhone.