RESULTATS DEL GRUP ALEMANY

Seat va aconseguir un benefici operatiu rècord de 153 milions el 2016

Volkswagen va guanyar 5.144 milions malgrat destinar 6.400 milions al 'dièselgate'

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

El grup Volkswagen ha superat, des del punt de vista comptable, l'escàndol del 'dièselgate' amb un benefici de 5.144 milions el 2016, només un any després que esclatés l'escàndol dels motors. Per primera vegada des del 2007, Seat s'ha convertit en una ajuda per a la multinacional al contribuir-hi amb un benefici operatiu rècord de 153 milions d'euros, segons els comptes anuals presentats per la companyia a la seva seu a Wolfsburg.

Els guanys operatius de la filial espanyola aconseguits el 2016 contrasten amb unes pèrdues de 10 milions registrades el 2015 i suposen tornar al benefici de l'activitat ordinària per primera vegada des del 2007. La facturació de Seat també es va situar en els seus nivells màxims amb un total de 8.894 milions d'euros, un 3,8% més que en l'exercici anterior.

MILLORA GRÀCIES A L'ATECA

Notícies relacionades

La direcció de Volkwagen ha atribuït la millora substancial de Seat a les reduccions de costos i a la venda de vehicles i versions amb més marge de guanys per a la marca, especialment pel llançament del primer SUV, l'Ateca. De fet, les 35.833 unitats venudes de l'Ateca van catapultar els guanys i van compensar els descensos en les matriculacions dels models León i Ibiza.

El conjunt del grup va haver de fer front a unes provisions de 6.400 milions d'euros pels acords amb la justícia i els afectats pels cotxes amb motors trucats als Estats Units, que se sumen als 16.200 milions comptabilitzats el 2015 i que van portar la multinacional a registrar pèrdues. Per al 2017, Volkswagen preveu un augment de la seva facturació del 4% en un entorn caracteritzat per "la intensa competència en el mercat, la volatilitat dels tipus de canvi i per l'assumpte del dièsel".