HIPOTEQUES

L'Euríbor a 12 mesos compleix un any en negatiu

Algunes entitats preveuen que tancarà el 2017 en el 0,05%

1
Es llegeix en minuts

L’euríbor a 12 mesos, índex al qual estan referenciades la majoria de les hipoteques espanyoles, compleix un any en negatiu en taxa mensual, després que el 15 de febrer del 2016 registrés les seves primeres dades mensuals negatives, i amb l’expectativa de tancar aquest exercici lleugerament en positiu, en el 0,05%, segons les estimacions del Sabadell i de Bankinter.

L’índex va tancar el mes de gener en -0,095%, i així va aprofundir en els seus mínims històrics, i totes les previsions semblen indicar que continuarà en negatiu gran part de l’any. "La previsió per a tot el 2017 és que es mantindrà en els nivells actuals i començarà a patir lleugers repunts a mesura que ens anem acostant a final d’any", explica l’analista de XTB Carlos Fernández, que recorda que el causant de les caigudes de l’euríbor és el Banc Central Europeu (BCE) per les seves polítiques monetàries expansives.

Notícies relacionades

Bankinter preveu que l’índex rondi el -0,07% al tancar el primer trimestre de l’any, el -0,05% en el segon trimestre i el -0,03% en el tercer trimestre, per tancar l’exercici al voltant del 0,05%, un valor que també reflecteix en els seus càlculs el Sabadell. La situació ac­tual farà que els préstecs hipotecaris de 120.000 euros a 20 anys amb un diferencial d’euríbor de +1% als quals els toqui la revisió experimentin una rebaixa d’uns 59,52 euros en la quota anual o, el que és el mateix, uns 4,96 euros en el rebut del mes.

"Qualsevol reducció en la cotització de l’euríbor suposa un motiu d’alegria per a les persones que s’enfronten a préstecs hipotecaris", destaca l’expert, que avança pujades de l’índex a mesura que es normalitzin les polítiques del Banc Central Europeu.

Temes:

Hipoteques