CALENDARI LABORAL

El 24 de juny del 2016, Sant Joan, és festiu a tot Catalunya

La festivitat cau en divendres, amb la qual cosa els ciutadans disfrutaran d'un cap de setmana llarg

Hoguera de Sant Joan.

Hoguera de Sant Joan. / PERE NUBIOLA

1
Es llegeix en minuts

El 24 de juny del 2016, dia de Sant Joan, és festiu Barcelona i a la resta de Catalunya, segons el calendari laboral aprovat pel Consell de Relacions Laborals, integrat per la Generalitat, els sindicats i les patronals. No obstant, el dia de Sant Joan no serà dia festiu a tot Espanya: només Catalunya Galícia han triat aquest dia com a no laborable. També és festiu a la província d'Alacant.

Un any més, el dia de Sant Joan serà no laborable a Catalunya, al ser elegit per la Genetalitat com un dels dies festius del 2016. La jornada és posterior a la tradicional festa de la Nit de Sant Joan, data en què s'encenen fogueres i es tiren petards.

Notícies relacionades

A més, aquest any Sant Joan cau en divendres, i per això els ciutadans disfrutaran d'un cap de setmana llarg, que acostuma a afavorir les escapades per turisme. Serà la segona vegada que passi en el segon trimestre, segons estableix el calendari laboral del 2016, després que la Segona Pasqua (16 de maig) caigués en dilluns. En canvi, l'1 de maig va ser diumenge.

La resta de festes del 2016 a Catalunya són l'1 i 6 de gener, 25 i 28 de març (per la Setmana Santa), 16 de maig (Segona Pasqua), 15 d'agost, 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre (que cauen en dimarts i dijous, cosa que obre la possibilitat d'un macropont) i 26 de desembre.