'DIESELGATE'

Funcionaris del Govern japonès inspeccionen les oficines de Mitsubishi

La companyia té fins al 27 d'abril per presentar un informe sobre el falsejament de dades en el consum de combustible

Funcionaris del Govern japonès inspeccionen les oficines de Mitsubishi

KYODO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Funcionaris del Ministeri de Transports japonès han visitat aquest dijous les oficines de desenvolupament de Mitsubishi Motorsper obrir una investigació al desvelar-se que l'empresa va manipular dades sobre consum de combustible d'alguns dels seus models.

El personal del ministeri ha visitat el centre tècnic d'Okazaki (centre del Japó) per fer una primera inspecció 'in situ', segons ha informat la cadena pública NHK.

El canal també ha informat que l'administració ha donat de termini a la companyia fins al 27 d'abril per presentar un informe sobre aquest falsejament de dades, del qual encara es desconeix el verdader abast.

IRREGULARITATS

També ha demanat a altres empreses del sector informes sobre mètodes utilitzats en proves d'eficiència davant la possibilitat que hi hagi més irregularitats.

El cas contribueix a empitjorar la reputació del sector, en entredit després de l'escàndol de manipulació d'emissions de Volkswagen, que va incloure un 'software' en 11 milions de cotxes dièsel perquè reduïssin el volum de gasos contaminants a expulsar en el moment de ser testats.

Mitsubishi Motors va admetre ahir que els seus empleats van modificar la pressió de l'aire dels pneumàtics durant les proves per avaluar el consum de quatre models de minivehicles (cotxes amb motors de menys de 660 centímetres cúbics) dels quals s'han venut unes 625.000 unitats al Japó.

Com a resultat, aquests vehicles (la majoria, uns 468.000, van ser comercialitzats per la també nipona Nissan Motor) van ser venuts sota la falsa garantia que el seu consum -una de les facetes que permeten als minivehicles ser competitius- era entre un 5 i un 10 per cent més eficient del que en realitat és.

A més, les proves es van fer amb estàndards que no estan homologats pel Govern nipó des del 2002.

GRAVETAT DEL CAS

El ministre portaveu del Govern nipó, Yoshihide Suga, ha subratllat aquest dijous en roda de premsa la "gravetat" del cas per l'efecte que té sobre "la confiança dels consumidors".

Notícies relacionades

Alguns analistes consideren que aquesta manipulació podria perjudicar profundament l'empresa, el fabricant de vehicles nipó que disposa actualment de menys liquiditat i que ja va ser rescatat la dècada passada financerament per altres empreses del conglomerat Mitsubishi.

El cas podria forçar fins i tot la companyia a abonar al Govern ajudes públiques adherides a aquests models si es determina que aquests no complien els estàndards mediambientals requerits per a aquestes subvencions arran del falsejament.