LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El ministre Rafael Catalá afirma que si s'ha detingut Mario Conde és perquè "hi ha fonament"

GRA011. MADRID, 11/04/2016.- El ministro de Justicia, Rafael Catalá, durante su intervención en un desayuno informativo organizado hoy en un céntrico hotel de la capital. EFE/Javier Lizón

GRA011. MADRID, 11/04/2016.- El ministro de Justicia, Rafael Catalá, durante su intervención en un desayuno informativo organizado hoy en un céntrico hotel de la capital. EFE/Javier Lizón / Javier Lizón (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha valorat aquest dilluns la detenció de l'exbanquer Mario Conde, de la qual ha tingut notícia durant la seva intervenció en els esmorzars d'Europa Press. "Si s'ha produït aquesta actuació és perquè al darrere hi ha fonament", ha indicat al tenir coneixement de l'arrest, ordenat pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Notícies relacionades

El jutge Pedraz investiga si Mario Conde ha participat en la creació d'un entramat de societats a l'estranger i a Espanya, amb el qual repatriava a Espanya des de Suïssa i el Regne Unit diners procedents de les quantitats apropiades i no trobades en el 'cas Banesto'.

Catalá ha expressat el seu "màxim respecte" a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que en aquest cas actuen en funcions de policial judicial, i que "hauran d'aclarir les circumstàncies" de la detenció de Conde i de set  persones més, entre ells el fill i la filla de l'exbanquer, tots acusats de blanqueig de capitals.