XERRADA A 'AL RINCÓN DE PENSAR'

De quan Mario Conde li deia a Risto Mejide que ell no era dels que robaven

"Als 39 anys tenia 13.000 milions. Ho tenia tot", presumia fa menys d'un any

Mario Conde explica a Risto Mejide els motius pels quals no s’ha de robar, en una entrevista al programa ’Al rincón de pensar’. / MALEÏDA HEMEROTECA

1
Es llegeix en minuts

No fa ni un any, a finals de maig del 2015, que Mario Conde, l'exbanquer de Banesto detingut aquest dilluns per blanqueig de capitals, defensava la seva innocència al programa de Risto Mejide a Antena 3, 'Al rincón de pensar'. El que, suposadament, fa mesos que repatria des de Suïssa els diners del banc que va controlar entre els 80 i 90, diferenciava fa menys d'un any entre delinqüent "jurídic" i "material": "Un delinqüent jurídic sóc jo, per exemple. Jurídicament tens una sentència, però es pot ser delinqüent jurídic sense ser delinqüent material".

El més substancial de l'entrevista amb Mejide, tenint en compte el que ha passat aquest dilluns, en què a més de la seva detenció també s'ha produït la de set persones més, entre elles el seu fill, la seva filla Alejandra, el seu gendre i quatre persones del seu entorn, és el que deia sobre que ell no tenia motius per robar

"TENIA 13.000 MILIONS"

"¿Llavors per què no vaig robar jo?", s'autopreguntava Conde. "T'explicaré per què no vaig robar. Perquè per a tot el que has de fer a la vida has de tenir un motiu, oi?, i abans de robar calibres el risc, oi? Dius, però si robo em compraré un vaixell o una finca o un cotxe una casa collonuda... el que sigui...".

Notícies relacionades

"Però és que jo als 30 i pocs anys tenia la vida resolta", assegurava l'exbanquer, que va arribar a confessar al presentador que als 39 anys, abans d'entrar a Banesto, al seu compte corrent "hi tenia 13.000 milions de pessetes. Ho tenia tot". 

En la mateixa conversa també es queixava que la classe política va anar darrere seu ell perquè els membres de la classe política "van creure que feia perillar el sistema".