¿Quant pagues al mes en el rebut de la llum?

La CNMC revela que una de cada quatre llars desconeix fins i tot la potència elèctrica que té contractada

Una dona consulta una factura de la llum davant del comptador de casa.

Una dona consulta una factura de la llum davant del comptador de casa. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La despesa mitjana de les llars espanyoles en electricitat és de 56,3 euros al mes, mentre que a la factura del gas natural arriba a 40,1 euros. El Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d'aquesta setmana està dedicat al sector energètic i revela que una de cada quatre llars desconeix la potència que té contractada.

Al seu torn, el 38% diu tenir contractada una potència d'entre quatre i sis quilowatts (kW). L'anàlisi ha revelat un elevat desconeixement del sector energètic: al voltant del 74% de les llars no saben com es calcula la seva factura de la llum o el gas; un 78,2% desconeix les diferències entre peatges d'accés i cost de l'energia elèctrica.

CALEFACCIÓ

Notícies relacionades

Altres dades destacades són que el 32,7% de les llars disposen de caldera de gas per a calefacció, una de les parts més elevades del consum de les cases, i aigua calenta.  

El panell també reflecteix que més de la meitat de les llars desconeixen les diferències entre comercialitzador i distribuïdor d'energia. Al seu torn, vuit de cada 10 no distingeixen entre mercat lliure i mercat reglat, i el 83,9% de les llars no saben que poden contractar energia verda.