ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

El Govern aprovarà avui la devolució d'un altre 25% de la paga extra als funcionaris

El primer 25% es va pagar el gener passat i el 50% restant s'abonarà a principis de l'any que ve

Als empleats públics se’ls reintegrarà un 26,2% de la paga ’extra’ suprimida el 2012, / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres autoritzarà aquest divendres l'inici dels tràmits per a la devolució d'un altre 25% de la paga extra als funcionaris suprimida el 2012, segons han informat fonts governamentals.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ja ho va donar a entendre ahir davant l'Escola d'Estiu del PP a Lloret de Mar (Girona) quan, acompanyada de l'exministre popular Javier Arenas, al final de la seva intervenció es va acomiadar dels assistents fent l'anunci: "Demà (per avui), al Consell de Ministres toca tornar alguns d'aquests esforços als empleats públics".

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ja va afirmar a mitjans de l'agost passat que l'habilitació de crèdit per afrontar el pagament del 25% de la paga extraordinària del 2012 als funcionaris es produiria al setembre o a l'octubre, amb un cost de 274 milions per a l'Estat i de 1.281 milions per al conjunt de les administracions.

En la nòmina dels empleats públics del gener d'aquest any ja es va abonar un 25% de la paga extraordinària i els Pressupostos del 2016 recullen la devolució del 50% restant a principis de l'any que ve.

MÉS DE 2.500 MILIONS D'EUROS

Notícies relacionades

Aquesta mesura tindrà un cost total de 2.562 milions d'euros (547 milions només a l'Estat) i serà "bàsica potestativa", és a dir, que les comunitats i els ajuntaments la podran aplicar o no "segons els seus plans d'ajust i a mesura que procedeixi en la negociació amb les seves centrals sindicals".

Juntament amb la devolució del que falta de la paga extraordinària de Nadal, els pressupostos de l'any que ve també recullen un increment retributiu de l'1%; la recuperació dels dies d'assumptes propis que s'havien eliminat el 2012, i una taxa de reposició més alta en els serveis públics.