El mercat laboral

El TC eludeix jutjar si va ser legal treure la paga extra de Nadal

El tribunal s'escuda dient que s'ha abonat part de la retribució

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

El Tribunal Constitucional (TC) s'ha negat a pronunciar-se sobre la legalitat o no de suprimir el 2012 la paga extra de Nadal als funcionaris perquè aquests han percebut aquest any 44 dies d'aquesta paga per ordre del Govern central.

L'Audiència Nacional va plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat abans de resoldre una demanda presentada per uns funcionaris perjudicats. Els jutges van entendre que aquesta supressió no es podia realitzar amb caràcter retroactiu.

Notícies relacionades

L'alt tribunal ha esperat que el Govern hagi reintegrat part d'aquesta paga en l'exercici d'aquest any marcat per les cites electorals per evitar pronunciar-se sobre la legalitat o no d'aquesta mesura.

El TC explica que a l'haver-se tornat una part dels diners ja no és necessari analitzar res més perquè aquesta decisió ha suposat «una satisfacció extraprocessal». Per això, rebutja analitzar el fons de la qüestió perquè el debat ha decaigut, ja que als jutges de l'Audiència se'ls ha donat la raó quan van establir que aquests treballadors havien d'haver cobrat els 14 dies de juliol que ja havien meritat quan es va acordar la supressió.