CONFLICTE LABORAL

El jutge ordena el desallotjament dels subcontractats de Movistar

Ada Colau va al Mobile World Centre a donar suport als tècnics

Ada Colau es presenta a la seu ocupada de Movistar i adverteix que Barcelona no pot tolerar aquest desallotjament / MONICA PELLICCIA / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
J. M. BERENGUERAS / J. G. ALBALAT / BARCELONA

El jutge ha ordenat el desallotjament dels treballadors subcontractats de Movistar del local del Mobile World Centre de la plaça de Catalunya, de Barcelona, en què estan tancats des de fa sis dies, per considerar-ho una ocupació "il·legal".

En una resolució publicada aquest divendres, el titular del jutjat d'instrucció número 24, Josep Majó Llopart, cita també com a imputat Aitzol Etor Ruiz de Azúa, el portaveu del comitè de vaga, per un presumpte delicte de violació de domicili de persona jurídica.

 

El text crida els Mossos d'Esquadra a requerir "durant el dia d'avui" als ocupants el desallotjament del local. "En cas que s'hi neguin, es procedeixi al seu desallotjament en el moment en què es consideri més idoni", afegeix el text.

El dissabte 23 de maig, el jutge en funcions de guàrdia havia rebutjat el desallotjament argumentant que la tancada es produïa en el marc d'un conflicte laboral. Ara, el magistrat considera que s'ha de restablir la situació anterior a l'ocupació i afirma que el que apareixia com "una ocupació puntual" amb motiu d'un conflicte laboral, "s'ha convertit en una ocupació amb indicis de permanència", i això passa a considerar-se una "ocupació il·legal".

ASSEMBLEA

Els tècnics subcontractats per Movistar han celebrat aquesta tarda una assemblea per fixar la seva posició. A més de rebutjar el desallotjament, han fet una crida a tots els càrrecs electes (entre ells regidors de Barcelona en Comú, ERC, CUP i C's) que van firmar el Pacte de les Escales aquesta setmana a ajudar-los "a resistir" i a concentrar-se al portal de l'Àngel. Ada Colau, líder de Barcelona en Comú, ha anat a la botiga per comprovar l'estat de la situació.

La regidora, al seu Twitter, ha dit: "Una legítima reivindicació laboral no es resol desallotjant. És necessari de Movistar s'assegui a negociar amb els treballadors".

Notícies relacionades

Colau s'ha ofert a fer de mediadora entre els tècnics en vaga i Movistar: "Que ens contactin, perquè volem seure a negociar", ha assegurat.

També la regidora electa de la CUP, Maria José Lecha, ha anat al recinte.

Temes:

Movistar