CONFLICTE LABORAL

El fiscal demana el desallotjament dels subcontractats de Movistar del local de la plaça de Catalunya

"Hi estarem fins que vinguin a negociar o fins que la policia ens en faci fora", afirma un portaveu dels tècnics en vaga

2
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / JESÚS G. ALBALAT / BARCELONA

El fiscal, a instàncies de Telefónica, ha demanat que es desallotgi l'edifici del Mobile World Centre, a la plaça de Catalunya de Barcelona, que ha sigut ocupat aquest dissabte per tècnics subcontractats per Movistar en vaga. Segons un escrit del ministeri fiscal al Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona, la petició de l'empresa "està plenament justificada", per considerar-lo un delicte d'apoderament d'establiment obert al públic. L'ocupació, afegeix el fiscal, s'ha realitzat "de manera violenta", ja que s'ha agredit vigilants de seguretat de l'establiment.

Cap a les 11.5 hores, explica el fiscal, els ocupants han col·locat dues furgonetes a la porta i han accedit a l'interior de l'edifici unes 50 persones, que han bloquejat les portes d'accés, moment en què han sigut agredits els vigilants. Posteriorment, s'han sumat a l'ocupació unes 150 o 200 persones, obligant els responsables del local al seu tancament. Segons ha informat una portaveu de Telefónica a Europa Press, un guàrdia de seguretat ha patit un tall al cap i un altre ha sigut traslladat a la mútua.

EN VAGA DES DEL 7 D'ABRIL

Els tècnics subcontractats per Movistar, en vaga indefinida des del 7 d'abril en contra de la precarització laboral, han assegurat aquesta tarda que no estan disposats a abandonar l'edifici, que també ocupa una de les botigues de Telefónica, fins que l'operadora els accepti com a interlocutors en una taula de negociació.

"Hi estarem fins que vinguin a negociar o fins que la policia ens en faci fora", ha afirmat Aitzol Ruiz de Azúa, portaveu del comitè de vaga en una roda de premsa que s'ha hagut de fer amb els periodistes al carrer perquè dos vigilants de seguretat impedien el pas de la premsa a l'interior de l'establiment. "No pararem perquè no tenim marxa enrere", ha afegit el portaveu dels tècnics, envoltat d'altres vaguistes que cridaven consignes reivindicatives. Els treballadors han sigut recolzats pel col·lectiu de ‘iaioflautes’, així com de representants de Barcelona en Comú, les CUP i Podem.

Notícies relacionades

Fa unes dues setmanes, els tècnics subcontractats ja van ocupar el mateix establiment, però el van abandonar després d'acordar que parlarien amb l'empresa. Al no haver arribat a cap resultat satisfactori, han decidit repetir l'acció aquest dissabte.

Els treballadors en vaga exigeixen un nou contracte entre Telefónica i les empreses contractistes que garanteixi "uns sous dignes", una jornada de 40 hores setmanals i poder descansar dos dies per setmana. També reclamen l'obertura d'una taula de negociació estatal on els tècnics en vaga estiguin representats per les persones elegides per aquestes. L'acord subscrit per CCOO i UGT i les empreses de contractes "no soluciona la problemàtica existent", afegeix en un comunicat la Coordinadora Estatal de les assemblees de treballadors de contractes, subcontractes i autònoms de Movistar en vaga.

Temes:

Movistar