INVESTIGACIÓ A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

El jutge Andreu comença a interrogar 27 exconsellers de Caja Madrid per l'ús de les targetes opaques

Aquest dilluns compareixen tres exconsellers nomenats per CCOO, dos pel PSOE, un per IU i un altre per UGT

Un grup de preferentistes protesten davant l’Audiència Nacional, aquest dilluns. 

Un grup de preferentistes protesten davant l’Audiència Nacional, aquest dilluns.  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu comença aquest dilluns a interrogar 27 antics membres del Consell d'Administració de Caja Madrid, integrada des del 2011 a Bankia, per l'ús que van fer de les targetes opaques al fisc, en les quals van carregar despeses personals per valor de 15,2 milions d'euros entre el 2003 i el 2012, informen fonts jurídiques.

Els 27 compareixeran amb la condició d'imputats, per la qual cosa podran assistir a la declaració acompanyats d'un advocat i tindran l'obligació de dir la veritat. Se'ls imputa un delicte d'administració lleial, que haurien comès per autoritzar l'ús de les targetes, o bé un d'apropiació indeguda, que es podria atribuir als 82 exdirectius que les van utilitzar.

Notícies relacionades

El primer exconseller a declarar aquest dilluns serà l'exdirigent d'Izquierda Unida (IU) José Antonio Moral Santín, que es va gastar 456.500 euros amb la seva visa opaca. També ho faran dos vocals del PSOE, l'exdiputat regional Ramón Espinar, que va carregar 178.400 euros, i l'exalcalde de Móstoles (Madrid) José María Arteta, que va gastar 139.000 euros.

També seran interrogats els sindicalistes de CCOO Juan José Azcona, Pedro Bedia i Rodolfo Bedia (que van gastar 99.300, 78.200 i 140.600 euros, respectivament), l'integrant d'UGT Gonzalo Martín Pascual (129.700) i el membre de la Confederació de Quadros Ignacio de Navasqües (195.000). Completen la llista d'interrogats dos representants de la patronal: l'expresident de la patronal CEOE Gerardo Díaz Ferrán (94.000 euros) i Guillermo Marcos, d'Unipyme (133.600).