als 68 anys

Sita Murt, la passió pel disseny i la moda

L'empresària d'Igualada va aportar línies de renovació a seguir per al sector tèxtil a la comarca de l'Anoia

Sita Murt, el 2012.

Sita Murt, el 2012. / MARC VILA

1
Es llegeix en minuts
EDUARDO LÓPEZ ALONSO / BARCELONA

Sita Murt pertanyia a una dinastia del gènere de punt d'Igualada. Una emprenedora de tercera generació, mare de quatre fills, tots també en el negoci de la moda. Va guanyar rellevància en el sector fa una desena d'anys amb el canvi de marca d'Esteve a Sita Murt. Es van obrir botigues al món i la imatge de marca es va forjar amb ella al capdavant. 

Notícies relacionades

Sita --procedent de Carmencita-- era filla de l'amo d'una fàbrica de pells de la capital de l'Anoia. Es va casar amb Toni Esteve Enrich, que gestionava una empresa familiar que, al cap d'uns anys, amb els fills ja grans, ella va acabar recolzant en l'àrea de disseny. "Quedar-me a casa no anava amb mi. Així doncs, vam començar a fer els nostres propis models, amb visió de futur", explicava a EL PERIÓDICO fa uns anys. La mort prematura del seu marit va canviar tots els plans: acabada de fer l'aposta pel disseny, quan ella era principiant en la gerència d'una companyia, el seu sogre li va fer confiança. "Molta gent a l'empresa va recelar de mi. Per dona. I per jove. Però sóc molt tossuda. I em vaig tornar molt valenta", relatava.

A la comarca de l'Anoia, Sita Murt, ha estat important. On el tèxtil no és ni l'ombra del que va ser, Sita Murt deixa l'empremta de la innovació i la modernitat. La mestressa de casa que va estudiar a l'Escola de Disseny Tèxtil de Sarrià va descobrir en el disseny de moda una forma de vida. Creativitat i innovació per forjar un estil propi. Amant dels concerts de Calamaro, les exposicions i les galeries d'art, Sita va aportar una ment capaç de processar múltiples tendències per crear amb passió empresa, dissenys i moda.