JORNADES D'ECONOMIA DE SITGES

Rajoy anuncia un pla per al creixement que mobilitzarà 6.300 milions

El president del Govern assegura que el paquet d'iniciatives s'aprovarà divendres que ve

Rajoy clausura la reunió del Cercle d’Economia, amb el president de l’entitat, Antón Costas.

Rajoy clausura la reunió del Cercle d’Economia, amb el president de l’entitat, Antón Costas. / Susanna Sáez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / OLGA GRAU / Sitges

El Govern aprovarà divendres que ve un pla per al creixement que pretén mobilitzar 6.300 milions d'euros d'inversió, dels quals 3.630 seran públics "sense augment de la despesa".

Rajoy, que clausura la 30a Reunió Cercle d'Economia a Sitges, ha aprofitat la seva intervenció per anunciar aquest pla per impulsar la R+D, eliminar rigideses en la regulació o crear un fons per a l'eficiència energètica.

Després de la presentació per part del president del Cercle d'Economia, que li ha demanat que no sucumbeixi a l'"immobilisme" davant el problema català, ha assegurat que abans que comenci l'estiu el Govern aprovarà un nou paquet de mesures per a l'ocupació. Ha afirmat que les dades de l'atur de dimarts que ve donaran dades "desconegudes en molt temps".

Notícies relacionades

També ha confirmat que es reduirà el tipus de l'impost de societats del 30% al 25%, però en dues etapes. Ha assegurat que la intenció amb la reforma de l'IRPF és acostar el tipus de gravamen al tipus efectiu.

El president del Cercle, que ha aplaudit que el Govern no fes cas de les peticions de demanar el rescat per a Espanya, ha demanat que mantingui la mateixa actitud i eviti l'"immobilisme" davant el "problema català. Costas ha afirmat que "consulta i reforma política no han de ser necessàriament excloents".