REUNIÓ DEL CERCLE D'ECONOMIA A SITGES

Rajoy, obert a reformar la Constitució però sense treure "conills del barret de copa"

"Quan hi ha xocs de trens és que algú va per la via equivocada", subratlla el president del Govern

Mariano Rajoy, durant la clausura de la reunió del Cercle d’Economia a Sitges. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / OLGA GRAU / Sitges

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha arrencat els aplaudiments d'una part de l'auditori de directius i empresaris en la 30a Reunió Cercle d'Economia Sitges a l'afirmar que "quan hi ha xocs de trens és que algú va per la via equivocada". A preguntes sobre el procés sobiranista, el mandatari s'ha mostrat obert a introduir canvis en la Constitució, si bé ha precisat que no pensa "treure conills del barret de copa ni ocurrències".

El cap de l'Executiu central ha estat contundent davant les reclamacions de modificar la Carta Magna. "No m'he negat mai a reformar la Constitució", ha destacat, i ha afegit que al seu dia es van posar ràpid d'acord amb el PSOE per fer-ho. En tot cas, ha considerat que primer se n'ha d'establir l'objectiu i l'abast i "després buscar el procediment".

Rajoy també s'ha mostrat rotund quan li han preguntat per la convocatòria d'un referèndum sobiranista per al 9 de novembre. "Ni em passa per la imaginació que ningú convoqui una consulta que és il·legal", ha subratllat.

Negociació dins de la llei

Davant les reclamacions que negociï amb Catalunya, com s'ha fet aquests dies amb el president de la Generalitat, el dirigent ha reiterat que està disposat a parlar, "però dins de la llei i amb absoluta transparència" i ha negat haver-se "enrocat". Segons la seva opinió, les màximes prioritats són el procés europeu i el repte de sostenir l'Estat del benestar.

Notícies relacionades

"Es fa duríssim treballar per superar una crisi de cavall, en un moment capital del debat europeu i la necessitat de reformes estructurals" amb un repte com el sobiranisme, ha sentenciat.

També ha defensat la seva forma de portar la qüestió catalana i ha assegurat que mentre que alguns li demanen "propostes imaginatives", uns altres li diuen que "ja se sap el que s'ha de fer quan es convoca un referèndum il·legal".