DESPRÉS DE L'ADQUISICIÓ DE WHATSAPP

Facebook compra l'empresa de realitat virtual Oculus VR

L'operació, que permet a la xarxa social accedir al control del cas Oculus Rift, suposa una inversió de 1.664 milions d'euros

El creador del popular videojoc Minecraft anuncia la cancel·lació de la seva comanda a la companyia tecnològica

Un jove prova el casc Oculus Rift, de la firma de realitat virtual Oculus VR, a la conferència de desenvolupadors de jocs de San Francisco, el 19 de març.

Un jove prova el casc Oculus Rift, de la firma de realitat virtual Oculus VR, a la conferència de desenvolupadors de jocs de San Francisco, el 19 de març. / AP / JEFF CHIU

2
Es llegeix en minuts

La xarxa social Facebook ha anunciat aquesta matinada la compra de l'empresa de tecnologia de realitat virtual Oculus VR per 2.300 milions de dòlars (1.664 milions d'euros), una operació que es tancarà aquest trimestre i que es produeix només un mes després que la companyia de Mark Zuckerberg es gastés 16.000 milions en l'adquisició de Whatsapp.

Facebook pagarà als propietaris d'Oculus 400 milions de dòlars (289 milions d'euros) en efectiu, 23,1 milions d'accions de la xarxa social valorades en 1.600 milions de dòlars (1.158 milions d'euros) i una suma addicional de 300 milions de dòlars (217 milions d'euros) en metàl·lic i actius en funció d'objectius. "El mòbil és la plataforma d'avui i ara ens estem preparant per a les plataformes de demà", ha assenyalat Zuckerberg en un comunicat. El fundador de Facebook ha destacat que "Oculus té l'oportunitat de crear la plataforma més social que hagi existit".

La borsa ha reaccionat fredament i els títols de Facebook van cotitzar lleugerament a la baixa en les operacions realitzades després del tancament de Wall Street després de fer-se pública la compra.

El casc Oculus Rift

Oculus és una companyia referent en el sector emergent de la realitat virtual gràcies al seu casc Oculus Rift l'ús principal del qual són els jocs, tot i que les seves aplicacions van més enllà de l'entreteniment. Facebook té previst expandir la tecnologia d'Oculus VR a sectors com el de la comunicació, l'educatiu, així com els videojocs.

"Tenint en compte l'ampli potencial d'aplicacions, la tecnologia de realitat virtual és un fort candidat a emergir com la pròxima plataforma de comunicació", assenyala el comunicat de Facebook.

Malestar del creador de Minecraft

Notícies relacionades

La notícia ha despertat una gran expectació a les xarxes socials i Oculus Rift ha estat 'trending topic' a Twitter durant hores. No ha agradat a tothom. Una de les primeres reaccions ha vingut del sector dels videojocs. Poc després de saber-se la notícia, el creador del popular joc MinecraftMarkus Persson, ha anunciat que cancel·lava la seva comanda d'Oculus Rift, una tecnologia que l'havia sorprès per introduir a Minecraft però en la qual havia deixat de creure al passar a mans de Facebook. "No vull treballar en l'àmbit social, vull treballar amb jocs", ha explicat Persson en un comunicat a la seva web en què ha denunciat que Facebook té "una història de preocupar-se només d'incrementar el seu nombre d'usuaris".

Persson s'ha mostrat esperançat, no obstant, per la irrupció de competidors d'Oculus Rift. Entre aquests hi ha Sony, que la setmana passada va mostrar el seu projecte Morpheus de realitat virtual per a la consola PlayStation 4, encara en fase de desenvolupament, i es rumoreja que Microsoft està treballant en alguna cosa similar per a Xbox One.