PROJECTE D'UNA NOVA CADENA D'ALIMENTACIÓ
Un negoci saludable
Dues empresàries obren Obbio, la botiga més gran de Barcelona dedicada al menjar 100% ecològic
L'espai, de 700 metres, uneix supermercat, llibreria, restaurant i obrador

Espai 8 D’esquerra a dreta, Díaz-Morera i Costafreda. /
A vegades, l'idil·li (professional) sorgeix a primera vista. És el que els va passar a Irina Costafreda i Elena Díaz-Morera: no es coneixien entre si, però totes dues compartien un interès per l'alimentació saludable i el projecte futur de dedicar-se professionalment a aquest sector. Un bon dia, ara fa tres anys, un conegut de totes dues les va posar en contacte: «Tinc una amiga que té la mateixa idea que tu...». Van quedar per fer un cafè. I, ara, han donat forma a la seva idea de negoci obrint plegades el supermercat de productes saludables més gran de Barcelona: Obbio.
El tàndem de Díaz-Morera (havia treballat per a Carrefour i Veritas, però actualment es dedicava al sector immobiliari) i Costafreda (de la família expropietària de Panrico, advocada mercantilista de professió) va donar ràpid els seus fruits. «Teníem idees semblants, va ser fàcil posar-nos d'acord», relata Costafreda. «Volíem fer alguna cosa gran, agradable per a la gent, diferent. Existeixen espais similars en altres països europeus i als Estats Units, però no pas a Espanya», afegeix.
I és que Obbio, situada al carrer de Muntaner, 122, no és la típica petita botiga o súper de productes ecològics: és un espai d'uns 700 metres quadrats en una sola planta («trobar el local, bàsic per al nostre projecte, ens va costar gairebé dos anys», revela Díaz-Morera) que uneix venda de productes a l'estil supermercat, a granel, llibreria, zona de cosmètica, zona d'entreteniment per a la canalla, vinoteca, cafeteria restaurant i obrador. Amb més de 6.000 referències (totes, el 100% ecològiques) i en contínua ampliació, les creadores de l'establiment diuen que el més important és «l'experiència de compra del client». «Tenim dos nutricionistes per ajudar els usuaris i aconsellar-los si ho necessiten», explica Díaz-Morera. A la zona de restaurant hi ofereixen menús al migdia saludables, i el client també es pot emportar a casa els plats acabats de preparar a la vista dels presents. També estrenaran ben aviat conferències i tallers relacionats amb l'alimentació saludable. «No existia res així a la ciutat», insisteix Costafreda.
Notícies relacionadesA Obbio hi treballen 21 persones, i el projecte ha requerit una inversió d'un milió d'euros (la majoria, fons propis de les mateixes propietàries i socis familiars). La previsió que tenen és facturar fins a 2,5 milions el primer any de funcionament.
«De moment no som cap cadena, sinó un comerç que es diu Obbio. El nostre pròxim pas és obrir la botiga on line. En el futur sí que tenim projecte d'obrir més establiments, però primer volem centrar-nos en aquesta botiga», assenyala Costafreda.
- Educació a Catalunya Niubó avança que les proves de competències bàsiques no han anat bé: «Remuntar els resultats no serà fàcil»
- Un pla que va impulsar el Govern Aragonès El Barça i Unió de Pagesos impugnen les zones protegides ampliades a prop de l’aeroport de Barcelona
- Baròmetre de juny Enquesta CIS: El PSOE es dispara i aconsegueix el seu màxim avantatge sobre el PP malgrat els escàndols judicials
- La nova Casa Blanca Les protestes contra Trump s’estenen per tot els EUA
- Mobilitat Unes obres al metro de Barcelona tallaran la L4 i la L11 durant tot juliol i agost
- Nits de cine El plaer de disfrutar d’una pel·li a l’aire lliure
- Patrimoni Patum, el ritme únic de la festa de Berga
- Ruta amb bicicleta Un itinerari que uneix el Ripollès i la Garrotxa
- CATA MAYOR Coratge a la nova Mesa del Chef
- Microcosmos per a caminants Els millors locals d’un dels millors carrers del món