ELS RESPONSABLES DE LA CRISI

L'excúpula de Caixa Laietana, imputada per les preferents

Un jutjat de Mataró admet la querella d'una família d'afectats, segons el diari 'Ara'

L’expresident de Caixa Laietana Josep Ibern, durant la seva compareixença davant la comissió del Parlament, aquest dilluns.

L’expresident de Caixa Laietana Josep Ibern, durant la seva compareixença davant la comissió del Parlament, aquest dilluns. / TONI GARRIGA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'expresident i l'exdirector general de Caixa Laietana, Josep Ibern i Pere Antoni de Dòria, respectivament, i cinc exdirectius més de l'entitat han estat imputats per la comercialització de les preferents. Es tracta de la primera vegada que un jutjat admet la querella d'uns afectats contra els responsables d'una caixa a Catalunya, segons informa aquest dilluns el diari 'Ara'.

Notícies relacionades

Els imputats hauran de comparèixer el 22 de gener davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Mataró. En una interlocutòria, afegeix el diari, el magistrat Jorge Juan Simarro indica que en la comercialització de les preferents de Caixa Laietana (actualment integrada a Bankia) hi podria haver un delicte d'estafa, almenys en el cas dels querellants, les famílies Torras-Barri i Barri-Casas. Els denunciants afirmen que es va abusar de la confiança dels clients per "orientar a petits estalviadors un producte financer reservat a inversors qualificats".

El novembre passat, Ibern i Dòria van comparèixer en la comissió d'investigació del Parlament sobre les caixes d'estalvis. Llavors, l'expresident de Laietana va eludir qualsevol responsabilitat sobre les preferents. "La culpa és de tots i de ningú", va assegurar, davant les preguntes dels portaveus parlamentaris.