MOBILITZACIÓ SOCIAL

Els Mossos investiguen el cop de porra a un nen a Tarragona

El noi va necessitar 5 punts al cap a causa del cop d'un antiavalots

Els agents van practicar 30 detencions a Catalunya per incidents relacionats amb la vaga general

L’agressió policial a un menor a Tarragona. / periodico

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / Barcelona - RAFAEL MORALES / Tarragona

Un menor va resultat ferit i quatre joves van ser imputats pels Mossos després que els agents carreguessin ahir al migdia contra un piquet d'unes 200 persones que pretenia que tanqués El Corte Inglés. El menor ferit, que té 13 anys, va necessitar cinc punts de sutura. 

L'establiment va tancar les portes, amb el personal i els clients a dins, durant un quart d'hora, i va reobrir després, però mentrestant els agents antiavalots dels Mossos van carregar contra els concentrats, la majoria joves encaputxats que havien posat contenidors pel camí.

Al començar la càrrega contra els joves, es va organitzar una batalla campal a la zona amb el llançament de planxes metàl·liques i vidres. Els enfrontaments es van saldar amb, almenys, quatre imputats.

En una compareixença pública davant de l'Ajuntament de Tarragona, a la qual va assistir la mare del menor, portaveus deCGT i del movimentEsquerra Independentistavan explicar que l'adolescent ferit, de 13 anys, estava davant d'El Corte Inglés amb altres manifestants --alguns eren també menors--, quan es va iniciar la càrrega dels Mossos, als quals van acusar d'actuar amb "violència excessiva". Els afectats estudien presentar una denúncia conjunta.

Al vespre, el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya va emetre un comunicat en què assegurava que "la Direcció General de la Policia lamenta els fets ocorreguts [a Tarragona] i informa de l'obertura d'un expedient informatiu per aclarir els fets".

14 detinguts

Notícies relacionades

Els Mossos d'Esquadra vandetenir aquest dimecres 30 persones per incidents relacionats amb lavaga general. Fins a les 18 hores es van registrar un total de 21 persones imputades. Un dels arrestats a Tarragona és el conductor d'un vehicle que haatropellat un piquetal centre de Tarragona.

Sis dels detinguts van ser arrestats per atemptat a l'autoritat o per desordres públics. Set més van ser arrestats per portar a la motxilla boles d'acer, tirapells i material susceptible de ser utilitzat en disturbis. Finalment, un individu va ser detingut a Tarragona després d'atropellar el membre d'un piquet. En l'incident, que va tenir lloc a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona, el conductor va fugir, tot i que va ser detingut poc després. El piquet atropellat va ser traslladat a un centre hospitalari.