EMPRESES

Fersa inicia cotització al mercat continu

1
Es llegeix en minuts
FRANCISCO J. DE PALACIO / MADRID

Fersa serà, a partir d'aquesta setmana, la primera companyia 100% energies renovables que cotitzarà al mercat continu, després d'obtenir el vistiplau de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Fins ara ho feia a les rotllanes de Barcelona i ha aconseguit una revalorització del 990% en sis anys. Ha merescut el respecte dels analistes "pel seu projecte industrial de continuïtat lluny d'afanys especulatius", va explicar el seu president, José María Roger.

Aquest empresari, que va començar als 17 anys fabricant raquetes d'esquaix, va convèncer l'any 2000 la primera entitat financera balear, Sa Nostra, el grup Bassols Energia, Catalana Occident i Fibanc d'un projecte que, si bé en un principi semblava que tendia simplement cap a un fons d'inversió en energies renovables, avui és la segona o la tercera indústria pura del sector a Europa.

Notícies relacionades

L'endemà de la seva constitució, Fibanc va col.locar el seu 40% entre la seva cartera d'inversors i van entrar empreses catalanes com Comsa, Cobega, el Grupo Simón o Aguas de Terrassa, a més a més de Campofrío o el fons holandès Mitaros.

Avui controla entre 700 i 800 megawatts d'energies renovables a través de 20 parcs, principalment eòlics tot i que també de biogàs i fotovoltaics. També ha entrat a la biomassa amb Italgest, sòcia d'Actelius, primera empresa europea productora d'aquest nou recurs.