LA RECEPTA

Dorada al forn amb patates

Montse Pons amb la dorada, estrella de la recepta.

Montse Pons amb la dorada, estrella de la recepta.

1
Es llegeix en minuts

Montse Pons, responsable de la peixateria Josep Sans i Fills, presenta un plat amb un dels peixos típics mediterranis, d'elaboració senzilla i que pot estar a punt en poc temps.

INGREDIENTS (4 persones)

Una dorada d'1 quilo

4 patates mitjanes

Una copa de vi blanc o xerès

Ceba

Sal, oli

Pebrot

Llimona

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Primer de tot, talleu les patates a rodanxes i fregiu-les. Quan ja estiguin daurades les heu de posar en una safata que pugui anar al forn. A continuació, fregiu la ceba i col·loqueu-la a la safata damunt de les patates i, tot seguit, ho ruixeu amb la copa de vi blanc o xerès per sobre perquè les cobreixi totalment. Després, salpebreu la dorada, afegiu-hi llimona i poseu-la en una safata. Llavors afegiu-hi un bon raig d'oli d'oliva. A continuació, ho fiqueu tot al forn durant uns 20 minuts a una temperatura aproximada de 200 graus.