Despesa municipal

Cornellà destina 33 milions a l’any a la neteja i el manteniment de la ciutat

  • Arran de la pandèmia, en aquesta partida també es contempla la desinfecció de les escoles bressol i escoles municipals

Cornellà destina 33 milions a l’any a la neteja i el manteniment de la ciutat

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) destinarà aquest any 33 milions d’euros a la partida política territorial i espai públic, que representa un total del 34% de tota la despesa municipal. En un d’aquests apartats s’inclou la neteja viària i d’equipaments municipals, la recollida selectiva de residus urbans, l’enllumenat públic, la conservació de jardins i zones verdes, així també com el servei del clavegueram.

Arran de la pandèmia, en aquesta partida també es contempla la desinfecció de les escoles bressol i escoles municipals, que s’han anat adaptant en funció de les restriccions sanitàries vigents i necessitats de la població.

D’aquesta manera, aquest departament també s’encarrega de la neteja dels pipicans, de la reparació del mobiliari urbà, semàfors, senyalització i el manteniment dels edificis municipals.

Un 31% més que l’any anterior

En comparació a l’any passat, l’Ajuntament ha ampliat un 31% el pressupost destinat a la política territorial i a l’espai públic. Segons el mateix consistori, una de les raons principals és la nova instal·lació de contenidors per la ciutat i perquè s’ha ampliat el sistema de neteja viària i recollida selectiva.

Notícies relacionades

També s’ha incrementat la partida d’infantament públic perquè s’ha dotat la ciutat de més fanals. A més, la inversió municipal en manteniment i serveis ha crescut i arriba als cinc milions d’euros, tres més que l’any passat.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO