SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT

Cornellà s'afegeix a la Setmana de la Mobilitat amb l'estrena de tres camins rurals

Del 16 al 30 de setembre la ciutat serà escenari de diverses activitats dedicades a fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic

Cornellà aprofitarà la celebració per presentar tres nous itineraris per camins rurals situats en l'entorn del riu Llobregat

dsc 8130

dsc 8130

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 16 al 22 de setembre se celebra una vegada més la Setmana Europa de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa a la qual Cornellà s’ha volgut sumar i que aprofitarà per obrir a a la ciutadania tres itineraris de camins rurals, situats en l’entorn del riu Llobregat recentment adequats i senyalitzats.

Els tres camins es podran recórrer a peu o amb bicicleta durant una passejada el pròxim 22 de setembre i estan ideats perquè la població pugui descobrir una mica més la fauna i la flora d’aquest paratge natural, així com una petita part del seu patrimoni històric, que inclou el Canal de la Infanta, masies i antics pous d’aigua.

Abans d’això, la ciutat organitzarà altres activitats i iniciatives amb l’objectiu de commemorar aquesta setmana dedicada a la mobilitat, una iniciativa sorgida a Europa el 1999 per promoure l’ús del transport sostenible i millorar la qualitat de l’aire, i que aquest any arriba sota el lema ‘Combina i mou-te’.

Així, Cornellà acollirà durant tota aquesta setmana diverses propostes dedicades a potenciar la multimodalitat, és a dir, l’ús i combinació de diferents transports més ecològics per als desplaçaments urbans, que s’allargaran a més, fins al dia 30 d’aquest mes.

La setmana arrencarà el dia 16 amb el tancament al trànsit de diversos carrers, amb l’objectiu d’educar la ciutadania en la mobilitat sostenible i visualitzar els possibles canvis que poden produir-se en l’espai públic en una ciutat més pacificada.

Es faran tallers de dinamització al carrer Miranda amb Ramoneda, un circuit per a bicicletes al carrer Baltasar Oriol i, en l’entorn del mercat Marsans s’hi instal·larà un mercat d’intercanvi i segona mà durant tot el matí.

‘Adeu’ al pàrquing

Però sens dubte una de les propostes més destacades i innovadores de la setmana serà el Park(ing) Day, una acció preformativa, educativa i reivindicativa en què la ciutadania podrà transformar de forma temporal les places d’aparcament públiques en espais dedicats a altres usos.

El 21 de setembre, cada barri de la ciutat farà a les seves places d’aparcament activitats dirigides a tots els públics, a les quals s’hi sumaran les organitzades per diferents entitats i centres educatius.

Una iniciativa que va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005 i que ja s’ha convertit en un esdeveniment anual que se celebra a 200 ciutats de tot el món amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.   

Aposta per la bici

El diumenge 23 s’organitzarà la Gimcana de la ‘Mobilitat 3S, sostenible, segura i saludable’, que buscarà reflexionar sobre l’efecte que té sobre la salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per a això, els participants s’hauran de moure en transport alternatiu i superar un mínim de cinc proves per entrar en el sorteig d’una bicicleta.

Els actes de celebració d’aquesta Setmana de la Mobilitat acabaran el 30 de setembre amb l’organització conjunta de vuit municipis del Baix Llobregat de la XV Baixcletada, una bicicletada popular amb un recorregut de 17,5 km, que serà de 9,5 km si se surt des del mercat de Sant Ildefons de Cornellà.

Notícies relacionades

Cornellà vol reforçar així el seu recolzament a la mobilitat sostenible i a la pacificació i naturalització dels carrers, una aposta que realitza mitjançant el projecte Cornellà Natura i que l’ha fet mereixedor recentment del Green Leaf Award 2019 atorgat per la Comissió Europea en reconeixement als seus esforços per promoure el creixement verd.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA