Fira

Cornellà es prepara per al Mediterranean Diving 2018

La ciutat acollirà aquesta fira dedicada al món del busseig del 23 al 25 de febrer

Mediterranean Diving 2017 a Cornellà. 

Mediterranean Diving 2017 a Cornellà.  / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 23 al 25 de febrerCornellà del Llobregat es convertirà en el paradís per als amants del busseig, un esport que practiquen 15 milions de persones al món i 4.700 a Catalunya, líder del sector estatal. El recinte firal cornellanenca acollirà la dinovena edició del Mediterranean Diving, un saló que, per la seva veterania, s'ha convertit en referència al calendari europeu de fires de busseig.

Aquest any es reforça el caràcter internacional de la fira amb expositors procedents d'Alemanya, Filipines, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, el Regne Unit, Tailàndia, les Estats Units, Açores i Madeira. La fira compta amb marques com CRESSI, la certificadora SSI o PADI, especialitzada en formació de busseig recreatiu. També tornen firmes com Bauer Kompressor, Beuchat, Easydive o Teseo, entre altres expositors.

Hi seran presents empreses que representen tots els agents implicats en el sector: fabricants, distribuïdors, didàctiques, certificadores, centres i escoles de busseig, agències de viatges especialitzades, oficines de turisme, institucions, etc. I expositors de diferents disciplines vinculades tradicionalment al busseig, com la fotografia submarina, la natació amb aletes o l'apnea.

Durant els dies de fira es podran veure demostracions en directe a la piscina climatitzada instal·lada al recinte firal. L'apneista Miguel Lozano, una de les tres persones del món capaç de descendir amb una sola respiració per sota dels 120 metres en la modalitat d'immersió lliure, serà un dels protagonistes. A més, la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS) organitza tallers-jocs per a nens de reconeixement de peixos, d'habilitats i de natació amb aletes i amb monoaleta.

Un esport en auge

En aquests moments el busseig té 15 milions de practicants a tot el món, segons dades de la RSTC (Recreational Scuba Training Council – Europe). A Espanya, segons l'últim anuari publicat pel Consell Superior d'Esports, existeixen 26.000 llicències federades, i Catalunya és el territori on es concentra la majoria d'esportistes amb més de 4.700 llicències i més de 230 centres d'immersió autoritzats (un 1,2% més que l'any anterior).

Notícies relacionades

El busseig és avui un bon negoci. La facturació dels més de 200 centres d'immersió autoritzats a Catalunya es calcula entre 20 i 30 milions d'euros anuals. La despesa mitjana del turisme lligat al busseig és d'uns 100 milions d'euros a l'any, dels quals el 20% es gasten al centre de busseig (cursos, lloguer d'equips, sortides...) i el 80 % restant correspon a altres serveis relacionats, com ara pernoctacions, restauració, comerç i altres activitats d'oci. És un motor econòmic per a les zones on es practica i per a Catalunya en general.

Més notícies de Cornellà

Temes:

Comerç