Cornellà acollirà el primer museu de les matemàtiques de Catalunya

L'equipament obrirà portes a principis d'aquest 2014 amb una primera exposició permanent al Palau de Can Mercader

1
Es llegeix en minuts
ACN / Cornellà de Llobregat

Cornellà acollirà el primer Museu de les Matemàtiques de Catalunya. El projecte serà una realitat a principis d'aquest 2014, quan l'Associació del Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) instal·larà la seva seu al municipi amb una primera exposició permanent al Palau Mercader, ubicat al Parc de Can Mercader.

Així ho han acordar recentment el consistori i aquesta associació, creada per un grup de professors i matemàtics de tot Catalunya que pretén popularitzar les matemàtiques i fer-les més emocionants i aplicables al desenvolupament social, econòmic i personal. Es preveu que el museu aculli també tallers i activitats de tot tipus vinculats amb aquesta disciplina.

El museu s'instal·larà inicialment en un espai de més de 300 metres quadrats de la segona planta de l'antic Palau Mercader, on la ciutat ja té, en la seva planta principal, un dels seus principals museus d'arts plàstiques i decoratives.

Ara, amb aquest museu de les matemàtiques, el primer de tot Catalunya, Cornellà passarà a tenir un tercer espai museístic, ja que també compta com a espai de referència amb el museu Agbar de les Aigües, un museu contemporani dedicat a l'aigua.

Segons informa el consistori a l'interior de les pàgines de la revista municipal de desembre, l'Ajuntament va considerar important establir a la ciutat aquesta seu per l'important aspecte educatiu del projecte, tant com a eina per divulgar i estimular una imatge social positiva de les matemàtiques com per la seva importància vinculada als centres educatius.

Segons avancen les mateixes fonts municipals, el museu oferirà una programació per a escolars a partir del cicle mitjà i superior de primària i una altra per a les famílies.

En l'exposició permanent es podran veure i treballar materials manipulatius i lúdics, amb diferents nivells de dificultat i en la seva diversitat d'aplicacions en la vida quotidiana, com a mòduls de trencaclosques de polígons i políedres, combinatòria, il·lusions òptiques, miralls i simetria, estadística i probabilitat, o calidoscopis, entre altres.

També està previst poder traslladar a l'espai exterior del Parc de Can Mercader, el gran pulmó verd de la ciutat, algunes de les activitats del museu.

Notícies relacionades

Llegiu més informacions de Cornellà a l'edició local