Alimentació

Un oli del Penedès, entre els millors verge extra d’Espanya

Un oli del Penedès, entre els millors verge extra d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El guardó Aliments d’Espanya, que entrega el Ministeri d’Agricultura i Alimentació, ha distingit aquest any l’oli que produeix la finca de La Gramanosa, a Avinyonet del Penedès, com a millor oli extra verge fruitat madur. El jurat del premi ha valorat el projecte impulsat per l’empresari Mauricio Botton i propietat del grup Investment Trading España, que han posat 205 hectàrees en cultiu i «que actualment estan produint un dels millors olis d’oliva verge extra, entre els més reconeguts del món», segons els promotors dels premis.

El producte distingit, prossegueix el jurat, «és un oli fruitat intens d’olives amb notes madures de pera, poma, plàtan i ametlla. S’hi perceben notes de fruita seca, canyella, vainilla i herbes aromàtiques com el fonoll. És ametllat i dolç en boca amb amarg i picant lleugers. Equilibrat i harmònic». Les olives utilitzades per elaborar-lo són de la varietat arbequina.

Notícies relacionades

El molí olier o tafona en el qual es produeix l’oli de La Gramanosa «està considerat com un dels més moderns del món, fet que els permet produir un oli d’oliva verge extra amb les seves particulars aromes, sabors i matisos». Un altre dels secrets d’aquest oli, segons afegeixen els experts, és que les olives es processen immediatament, una vegada recollides, i que la temperatura durant el procés es controla perquè sigui inferior a 25°C. 

Mauricio Botton, a la seva finca de La Gramanosa, amb el xef Carles Gaig i la seva dona Carlota. /

El Periódico

El projecte de La Gramanosa, una finca situada entre Avinyonet i Mont-roig del Camp (Baix Camp), el va posar en marxa ja fa 30 anys Mauricio Botton Carasso, net del fundador de Danone, Isaac Carasso. Botton va vendre la seva part de l’empresa làctia per posar en marxa, entre altres negocis, aquesta ambiciosa i innovadora iniciativa agrària. Amb un patrimoni estimat d’uns 475 milions de dòlars, Botton es troba des de fa anys entre el número 40 i 50 de la llista de rics de la revista ‘Forbes’.

Temes:

Alimentació