Les receptes dels lectors

Sopa de fideus asiàtica estil ramen

Elena Bodoque, des de Barcelona, s’atreveix amb una sopa de fideus asiàtica estil ramen.

Sopa de fideus asiàtica estil ramen
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

I arribem a la nostra primera recepta amb aires orientals, Elena Bodoque, des de Barcelona, s’atreveix amb una sopa de fideus asiàtica estil ramen. No us perdeu detall d’aquesta complexa elaboració

Sopa de fideus asiàtica estil ramen

Per a dues persones. Ingredients

Per a dues persones. Ingredients

  • 300 ml de salsa de soja

  • 150 ml de sake

  • 150 ml de mirin

  • Gingebre

  • Alga kombu

  • Dos alls

  • Xiitakes deshidratats

  • Ceballot

  • Oli vegetal

  • 1 kg ossos de pollastre

  • ½ kg ossos de porc

  • 1 pastanaga

  • 1 ceba

  • Cansalada viada de porc ‘chashu’

  • Ous

  • Fideus d’ou

  • 1 fulla d’alga nori

Elaboració:

Notícies relacionades

Elaboració:

  1. Prepareu el dia anterior en un recipient 300 ml de salsa de soja, 5 grams d’alga kombu i 5 grams de xiitakes deshidratats. El recipient ha de reposar durant tota la nit.

  2. L’endemà, escalfeu a foc molt lent el preparat del dia anterior i afegiu-hi 150 ml de sake, 150 ml de mirin, tres alls, tres rodanxes de gingebre i un tros de ceballot. Porteu-ho a ebullició i reserveu-ho. És la salsa tari que s’utilitzarà més endavant.

  3. Bulliu en una olla grossa un quilo de carcassa de pollastre, els ossos de porc i la cansalada viada durant aproximadament uns 30 minuts per netejar-los. Afegiu a l’aigüera aigua freda per fer desbordar tot el greix de la superfície. Traieu-ne tota la carn i renteu l’olla.

  4.  Torneu a introduir els ossos i carcasses a l’olla sense aigua i afegiu-hi una ceba, un ceballot, una pastanaga, una cabeça d’alls tallats per la meitat, tres rodanxes gruixudes de gingebre, 5 g de xiitakes deshidratats i la cansalada viada prèviament marcada a la paella. Ompliu l’olla d’aigua fins que cobreixi tots els ingredients. 

  5. Traieu els ous del frigorífic fins que estiguin a temperatura ambient, punxeu-ne les closques amb una agulla a la part inferior per crear una bombolla d’aire i bulliu-los durant cinc minuts i mig removent-los per centrar el rovell. Una vegada cuits, poseu-los en un recipient amb aigua freda i gel per aturar la cocció de cop. Peleu els ous i introduir-los en una bossa amb tancament hermètic, cobriu els ous amb tari i deixeu-ho macerar al frigorífic una hora. 

  6. Retireu la cansalada viada del brou, deixeu refredar uns 15 minuts i marineu també amb tari. Deixeu al frigorífic durant almenys una hora.

  7. Poseu en una paella o cassó petit 120 ml d’oli vegetal (gira-sol o oliva) i afegiu-hi 50 g de ceballot tallat a rodanxes petites. Fregiu el ceballot fins que l’oli hagi infusionat.

  8. Bulliu els ‘noodles’ per a ramen en aigua i poseu en un bol brou fins a la meitat, afegiu-hi unes sis cullerades de tari i una d’oli aromàtic. Afegiu-hi els ous, la cansalada viada, les rodanxes de ceballot i un tros d’alga nori.

Elena Bodoque / Barcelona

¿Us agrada cuinar?