Casos de trombosi

Oxford suspèn els assajos amb nens de la vacuna d’AstraZeneca

Astrazeneca.

Astrazeneca.

1
Es llegeix en minuts

La Universitat d’Oxford ha suspès els assajos amb nens i adolescents sobre la vacuna que desenvolupa amb AstraZeneca, pendents d’obtenir més informació després que s’hagin trobat problemes de circulació a la sang en adults que la van rebre, anuncia el diari Wall Street Journal.

L’Agència Europa del Medicament (EMA) s’ha de pronunciar aquest dimecres sobre la idoneïtat del fàrmac després que diversos països detectessin casos d’un rar tipus de trombosi, la dels sins venosos, en persones joves que van rebre la vacuna.

La vacuna d’AstraZeneca i els seus efectes en els més petits serà objecte d’anàlisi per part de la Universitat d’Oxford. Segons fonts de la mateixa institució, es procedirà a realitzar un estudi en uns 300 pacients voluntaris d’entre 6 i 17 anys d’edat per comprovar l’evolució i l’eficiència de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica.

Notícies relacionades

És la primera vegada que s’inclou en un mostreig persones tan joves, després que al mes de desembre la companyia anglosueca desestimés incloure menors (de 5 anys amb prèvia autorització dels seus pares) als seus treballs de test.

Oxford prefereix esperar el dictamen de l’agència britànica del medicament abans de continuar subministrant el fàrmac a menors.