Noves anàlisis

La Universitat d’Oxford estudiarà l’efecte de la vacuna d’AstraZeneca en els infants

  • Es treballarà en l’anàlisi dels resultats sobre una mostra de 300 menors, nens i nenes, amb edats compreses entre 6 i 17 anys

  • L’assaig de la vacuna contemplava inicialment un mostreig amb nens menors de cinc anys, però finalment es va desestimar la proposta el desembre passat.

La Universitat d’Oxford estudiarà l’efecte de la vacuna d’AstraZeneca en els infants
1
Es llegeix en minuts

La vacuna d’AstraZeneca i els seus efectes en els més petits seran objecte d’anàlisi per part de la Universitat d’Oxford. Segons fonts de la mateixa institució, es procedirà a realitzar un estudi en pacients d’entre 6 i 17 anys per comprovar l’evolució i l’eficiència de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica.

És la primera vegada que s’inclou en un mostreig persones tan joves, després que el mes de desembre la companyia desestimés incloure menors de 5 anys (amb prèvia autorització dels seus pares) en els seus treballs de test.

La recerca es desenvoluparà sobre un total de 300 voluntaris i s’espera que les primeres vacunes s’administrin aquest mateix mes, per poder tenir els resultats preliminars de l’estudi al més aviat possible.

Notícies relacionades

La vacuna d’AstraZeneca es compon de dues dosis, que han de ser administrades en un interval de temps no superior als 21 dies. És més barata que la de Pfizer i Moderna, i la seva distribució és més senzilla. La farmacèutica té previst fabricar tres mil milions de dosis aquest any i té com a objectiu produir-ne més de 200 milions de dosis per mes per a l’abril.

Aquest estudi de la Universitat d’Oxford servirà per completar el mapa de la seva eficiència. Es dona la circumstància que fa unes setmanes va sorgir la polèmica per la seva presumpta poca eficàcia contra la soca sud-africana, així com la recomanació de no administrar la dosi a persones de més de 65 anys (fins i tot Espanya va aprovar no fer-ho als majors de 55). L’OMS va concloure la polèmica admetent el seu ús per a totes les edats i mutacions del virus.