descobriment útil en la inseminació artificial
Els espermatozoides de la primera fase de l'ejaculació són de més bona qualitat
Les funcions fisiològiques de l'ejaculació varien com a conseqüència de l'existència de components protectors diferents

Recreació d’espermatozoides que intenten entrar en un òvul. /
Els espermatozoides de la primera fase de l'ejaculació són més nombrosos, es mouen més i presenten un ADN de més bona qualitat que els més endarrerits, segons ha mostrat un estudi liderat per la clínica de fertilitat Ginemed. Aquesta constatació implica que en una relació sexual prolongada o amb diversos homes, seran els primers espermatozoides a entrar a l'òvul els que tindran més oportunitats de fecundar.
"L'ejaculació sempre s'ha considerat com un tot. No obstant, pensem que es divideix en dues fases ben diferenciades per la composició i funcions fisiològiques, orientades a aconseguir dues accions igual d'importants en la reproducció", ha explicat la primera autora de l'estudi, María Hebles. En concret, el treball, publicat a 'Biology in Reproductive Medicine' i recollit per l'agència de notícies especialitzada Sinc, ha revelat que, mentre que l'objectiu de la primera part és fecundar l'òvul, el de la segona és que cap espermatozoide d'un altre home tingui oportunitat de fecundar.

La primera fracció es caracteritza per tenir components protectors com el zinc, mentre que la segona conté elements que poden causar danys als espermatozoides. Ara bé, per al seu ús en tècniques de reproducció assistida, el líquid es recull normalment en un sol pot, de manera que les dues fases estan barrejades. "Això pot tenir un efecte deleteri sobre la població d'espermatozoides", afegeix Hebles.
Com a conseqüència d'això, els especialistes van demanar a 40 participants que recollissin la seva ejaculació fraccionada en dos pots, un per a cada fase, per tal d'estudiar-les per separat. Així, van comprovar que la primera part posseeix una subpoblació millorada dels espermatozoides, amb menys fragmentació de l'ADN espermàtic. Per tant, l'ús dels espermatozoides d'aquesta fracció pot tenir un efecte positiu sobre la fertilització i el desenvolupament embrionari.
"Com esperàvem, els espermatozoides de la primera fase de l'ejaculació eren superiors en mobilitat i recompte, i el més important, tenien una integritat de l'ADN superior als espermatozoides de la segona fase", ha asseverat la investigadora.
FASES DE L'EJACULACIÓ
En concret, el líquid expulsat durant l'ejaculació es compon de diversos fragments, distribuïts en una fase preejaculatòria, primera i segona fracció de l'ejaculació. Encara que no hi ha estudis definitius sobre aquesta qüestió, la fase preejaculatòria o líquid preseminal no conté espermatozoides, és una secreció incolora de les glàndules de Cowper que s'expel·leix per minimitzar l'acidesa de la uretra.

Per la seva part, la primera fase representa entre el 15% i el 45% del volum de l'ejaculació, és rica en espermatozoides, fosfatasa àcida, àcid cítric, magnesi i zinc, que exerceixen un efecte protector sobre els espermatozoides.
Finalment, la segona fase constitueix el volum restant, del 70% al 90%, i està composta per secrecions de les vesícules seminals riques en espècies reactives d'oxigen, que tenen un impacte negatiu sobre les característiques seminals.
- Baix Llobregat A la venda la mansió de luxe on va viure un exjugador del Barça a Gavà: espectacular i exclusiva
- Detectat un linx ibèric en llibertat a Catalunya
- Ple del Parlament Sílvia Orriols, als diputats de Junts: «Són la marca blanca d’Aliança. Benvinguts a l’extrema dreta»
- AVENÇ La IA com a aliada en el diagnòstic precoç, Tema del Diumenge
- Una llegenda blanca Cop de porta del Madrid a Modric