DES DE LA GUAIANA FRANCESA
L'ESA llança aquest divendres dos nous satèl·lits del sistema de navegació Galileo
Estaran operatius a mitjans d'any, després dels assajos en òrbita
Dos nous satèl·lits de la constel·lació del sistema de navegació europeu, Galileo, seran llançats aquest divendres, 27 de març. Es tracta dels satèl·lits número 7 i 8, i seran enviats a l'espai a les 22.46 (hora peninsular espanyola) des del port espacial europeu a la Guaiana francesa, amb un llançador Soiuz.
Segons ha explicat l'ESA, els dos aparells estaran operatius a mitjans d'any, després dels assajos en òrbita.
El llançament s'havia fixat en un principi per a finals de l'any passat, però va ser suspès per la investigació d'una anomalia en l'etapa superior del Soiuz. Aquest problema també va deixar els Galileo 5 i 6 situats en una òrbita incorrecta, més baixa, durant el seu llançament.
L'anomalia, que es va originar per la congelació d'una de les línies del propulsor hidrazina, ja ha sigut solucionada, i ja es podrà continuar amb el desplegament de la constel·lació.
Finalment, Galileo 5 va ser mogut a una òrbita més alta, funcional, el novembre passat, i després va superar les seves proves en òrbita. Pel que fa a Galileo 6, va ser igualment elevat a principis d'aquest mateix mes, i ara el satèl·lit és sotmès a les corresponents proves.
Notícies relacionadesGalileo és el sistema global de navegació per satèl·lit europeu. Consisteix en 30 satèl·lits i la corresponent infraestructura en terra. L'ESA ha portat a terme la definició, el desenvolupament i la fase de validació en òrbita, amb finançament de l'ESA i la Comissió Europea.
La validació en òrbita va requerir el desenvolupament d'una miniconstel·lació de quatre satèl·lits, i un segment de terra reduït dedicat a validar el concepte. La fase operacional està finançada completament per la Comissió Europea. La Comissió i l'ESA han firmat un acord pel qual l'ESA actua com a agent de disseny i contractació en nom de la Comissió.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?