Una empresa espanyola matricula el primer 'drone' d'Europa
Entre els seus possibles usos hi ha la vigilància marítima i control fronterer, així com la vigilància forestal i de cultius
L'empresa espanyola Flightech Systems ha presentat aquest dimecres el primer 'drone' que s'ha matriculat a Europa, sota els criteris de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). El dispositiu, de disseny i construcció espanyola, pesa 80 quilos, està construït en fibra de carboni i té una envergadura de 6 metres, segons ha explicat el president de la companyia, Francisco Gayá. El president de Flightech Systems ha indicat que entre els seus possibles usos hi ha la vigilància marítima i control fronterer, així com la vigilància forestal i de cultius i control d'abocaments, entre altres aplicacions.
Usos
"És una eina excel·lent per al control fronterer", ha assegurat Gayá, que ha apuntat que l'aparell té una autonomia de 4,5 hores de vol i un consum és de 4 litres per hora, "l'equivalent a una moto petita". A més, ha recordat que, en l'actualitat, Espanya utilitza dispositius semblants d'origen israelià que, segons ha assegurat, són "cinc vegades més cars" que els que ha presentat aquest dimecres Flightech Systems.
Notícies relacionadesD'altra banda, el president de l'empresa ha indicat que el model conté un compartiment per transportar els instruments que siguin necessaris per a l'ús que es vulgui donar a l'avió, entre els quals hi pot haver càmeres de gravació d'imatges en alta qualitat, d'imatges tèrmiques, alarmes de detecció de focus de calor, de fums o de presència humana, així com altres eines predefinides que enviaran la informació al centre de control i que permetran controlar i prevenir possibles situacions en temps real.
Falta de legislació
La directora d'AESA, Isabel Maestre, ha indicat que, amb la matriculació, es permetrà que el 'drone' faci vols d'assaig, però "vols comercials encara no", ja que, segons ha recordat, la legislació corresponent encara està en procés d'elaboració per a la seva presentació com a esborrany. Sobre això, el president de Flightech Systems ha explicat que, a més dels problemes inicials per portar a terme el projecte, que ha requerit el treball de 7 anys i una inversió de 9 milions d'euros, "el principal problema que es va trobar l'empresa va ser la falta de legislació".
- Nova jubilació anticipada: quins treballadors podran retirar-se abans i quan entren en vigor els canvis
- Mobilització d'emergències Tallada la Ronda Litoral de Barcelona per un home pujat nu a un senyal
- ACCELERANT PER AL GAMPER El Barça presumeix del nou Camp Nou, "la vuitena meravella del món"
- Cita al fòrum Collboni elogia el Cruïlla com "el festival més amable" en el 15è aniversari
- EL DESIG DE L’ESTRELLA Renovació sense foto: faltava l’àvia Fátima
- fórmula 1 L’alonsomania desborda Barcelona
- Mobilitat sostenible Una quinzena de grans ciutats encara no multen els vehicles vetats
- Un registre ‘online’ permetrà a les ciutats multar a les ZBE
- CONTEXT Ja no hi ha excuses
- Prèvia de la cita a Barcelona Govern i autonomies topen abans de la Conferència de Presidents