Ciclisme
La Vuelta femenina, una carrera que sempre guanya una holandesa
La Vuelta femenina i el vent.
La Vuelta ha arribat per quedar-se.

Les corredores neerlandeses sempre han tingut un domini excel·lent en el ciclisme femení. Des de fa anys són les grans protagonistes de qualsevol carrera i és una de les raons que va fer que el Movistar fitxés com a cap de files Anmemiek van Vleuten, que aquesta temporada amb 40 anys afronta el seu últim exercici en actiu abans de retirar-se.
A Van Vleuten no li està sortint l’any ciclista que volia. Ella, que està acostumada a guanyar sempre i a tot arreu està veient com no arriba a les posicions excel·lents que el 2022 la van portar a guanyar gairebé tot el que es va proposar; entre altres objectius, el Tour, el Giro i el Mundial. De cara a l’any que ve, el Movistar haurà de buscar una alternativa a la seva líder després d’haver format un equip a imatge i semblança de la corredora neerlandesa, tot i que això hagi suposat una falta d’empenta al ciclisme femení espanyol, pràcticament apagat en un conjunt blau ple de bones corredores estrangeres.
La estrella de @LaVueltaFem 🚴💪
— Eurosport.es (@Eurosport_ES) 4 de mayo de 2023
Marianne Vos logra en Guadalajara su segunda victoria consecutiva y refuerza el liderato 🔥#LaCasadelCiclismo pic.twitter.com/w17WcDEuzv
En canvi, el seu compatriota Demi Vollering està sent la gran atracció aquest any ciclista 2023. Protagonista indiscutible de les clàssiques de les Ardenes ha arribat a la Vuelta amb l’afany de guanyar la carrera, superar Van Vleuten i començar a mostrar la seva candidatura per al Tour, prova en què va quedar segona l’any passat.
Si a la parella se li afegeix el nom de l’altra gran figura neerlandesa, Marianne Vos, llavors la taula ja està parada i les altres comensals no poden degustar els plats de la victòria. Aquest dijous, a Guadalajara, en una jornada semimuntanyosa i amb molts nervis, Vos ha aconseguit la segona victòria consecutiva, en una Vuelta entregada a les ciclistes del seu país, que de moment han guanyat totes les etapes; la inicial, per equips, amb el Jumbo; la segona amb la velocista neerlandesa Charlotte Kool, que va abandonar la prova aquest dijous, i les dues següents amb Vos.
No seria una sorpresa que les corredores dels Països Baixos s’emportessin totes les etapes, tot i que per fer-ho altres contrincants, com la mallorquina Mavi García, molt activa en la quarta etapa, tenen l’última paraula.
Aquest divendres arriba la muntanya amb el primer final en alt de la carrera al Mirador de Peñas Llanas, a la localitat segoviana de Riaza i en una cinquena etapa que tindrà 129 quilòmetres de recorregut.
- Els veïns surten de les seves ciutats a comprar roba i productes de la llar
- Els comicis del 2027 Junts aposta per prohibir als okupes l’empadronament
- Medicina La cirurgia plàstica arrasa entre els aspirants MIR
- Cas sota investigació L’Ana Julia va rebre a la presó regals dels funcionaris a canvi de sexe
- El nou pontificat El nord-americà Lleó XIV, un Papa per bastir ponts al diàleg
- IRPF Compte amb llençar les teves declaracions d’hisenda d’anys anteriors: poden investigar-les
- Míchel, hospitalitzat d'urgència per un problema de salut
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Obertura de diligències La Fiscalia Europea investiga per malversació el supercomputador quàntic de Barcelona impulsat per Sánchez
- Enginyeria genètica Els creadors dels llops gegants de Joc de Trons afirmen que són a prop de «tornar a la vida» els tigres de Tasmània