L’heroi d’Itàlia

Giro 2021: El somni d’Alberto Contador

  • El Giro havia convidat l’Eolo-Kometa que es va imposar al gran cim del Zoncolan amb Lorenzo Fortunato.

  • Al costat d’Ivan Basso i el seu germà Fran, l’excorredor madrileny ha format un equip per donar sortida als joves que passaven per la seva fundació.

Giro 2021: El somni d’Alberto Contador

GIRO DE ITALIA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El somni d’Alberto Contador era tenir un equip professional, un que donés sortida als ciclistes que s’anaven formant a la seva fundació, perquè els millors nois es poguessin quedar a les seves files sense haver d’emigrar a altres conjunts com va fer no fa tant temps Enric Mas.

Buscar i convèncer patrocinadors no és una feina fàcil. I molt menys reunir totes les coses essencials que un equip professional necessita, a banda de corredors: cotxes, autocars, camions, evidentment bicicletes, i tot el personal auxiliar; entrenadors, mecànics, massatgistes, metges, relacions públiques, màrqueting, premsa...

Els patrocinadors

I quan per fi ho va aconseguir, quan dues marques, Èol (un servidor d’internet italià) i Kometa (una empresa càrnia que alimenta Hongria i Itàlia), quan a més va crear la seva pròpia marca de bicis (Aurum), a Contador només li faltava aconseguir la invitació com a equip continental d’alguna de les organitzacions de les grans voltes. El Giro els va fer cas i els va incloure entre els equips que corrien aquesta ronda italiana. Ara només faltava tornar el gest.

Escapar-se és fàcil, sobretot si els corredors no lluiten per una bona classificació. Ara, ¿guanyar? ¿fer-ho en la per molts etapa reina, almenys la muntanya més difícil d’aquest Giro? Això ja era per als que juguen en una altra lliga, per als que porten o volen portar la ‘maglia rosa’.

La de Lorenzo Fortunato no va ser la primera fuga. Francesco Gavazzi, segon a la vuitena etapa, va tenir opcions. Però guanyar al Zoncolan, això només estava destinat a una figura i Fortunato, als 25 anys, ho va ser... almenys per un dia.

De Pinto a Milà, amb bici

Notícies relacionades

Amb Ivan Basso al capdavant de l’estructura esportiva i Fran Contador, germà d’Alberto, portant les finances, l’Eolo-Kometa compta en la seva direcció tècnica amb antics corredors com Sean Yates, Félix García Casas i Jesús Hernández.

El triomf li va provocar tal satisfacció a Contador que fins i tot va fer la promesa d’anar amb bici des de Pinto, el seu poble madrileny, fins a Milà. «Ha sigut un somni, que ha arribat als 10 anys de la fundació. Guanyar al Zoncolan ha sigut històric».