ACCIDENT A ITÀLIA

Atropellament massiu a l’equip de Peter Sagan

Un dels corredors més afectats ha sigut Wilco Kelderman, tercer classificat del Giro 2020

1
Es llegeix en minuts

El ciclista neerlandès Wilco Kelderman (Bora Hansgrohe), tercer classificat a l’últim Giro, pateix la fractura d’una vèrtebra després de l’impacte amb un cotxe dissabte als voltants del llac de Garda, al nord d’Itàlia, en què van estar involucrats també els seus companys alemanys Rudiger Selig i Andreas Schillinger. Tots formaven part del grup del conjunt alemany, que feien un entrenament durant la concentració de pretemporada. Peter Sagan, la gran referència de l’equip, es va deslliurar de l’accident ja que havia acabat l’entrenament poc abans i havia tornat a l’hotel.

«Durant l’entrenament, alguns dels nostres corredors van estar involucrats en un accident amb un cotxe, que va travessar la carretera i va impactar contra el nostre grup», va informar el Bora Hansgrohe, que aquest diumenge tancava una setmana d’entrenaments a la zona del llac de Garda, en un comunicat oficial. 

El comunicat mèdic

Notícies relacionades

«Wilco Kelderman, Rudiger Selig i Andreas Schillinger van ser portats a l’hospital, tots conscients. Wilco va patir una contusió i la fractura d’una vèrtebra. Andreas va patir la ruptura d’una vèrtebra a la zona cervical i toràcica. Per a tots dos, esperem un tractament conservador. Rudi també va patir una contusió, però no fractures», va afegir el Bora Hansgrohe. 

Segons les primeres reconstruccions, avançades pels mitjans italians, el cotxe va creuar la carretera sense respectar una obligació de parada i va impactar amb violència amb el grup de ciclistes, que estaven a punt d’acabar la sessió d’entrenament.