inversió multimilionària

'Petrolibras', a dues rodes

L'Sky, a partir d'ara Ineos, continuarà sent l'equip multimilionari i potent del gran grup

rozas44380905 from l  france s romain bardet  colombia s nairo quintana  i180719185524

rozas44380905 from l france s romain bardet colombia s nairo quintana i180719185524 / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts

Més de 40 milions d’inversió contemplen el desembarcament de Jim Ratcliffe, considerat l’home més ric del Regne Unit, en el món del ciclisme. A partir de maig arriben les 'petrolibras' al pilot. Des d’aquesta data, l’aficionat a aquest esport haurà d’oblidar-se de l’Sky i centrar-se en l’Ineos, però continuarà veientChris FroomeGeraint Thomas i al nou valor Egan Bernal sota el mateix equip i, sobretot, amb la por al cos, el temor que, es diguin com es diguin, continuaran exercint el control i la 'dictadura del bloqueig' del Tour, al juliol. Estan avisats.

El ciclisme, de tota la vida, ha viscut com cap altre esport ha sabut fer dels mecenes, d’inversors rics que han volgut donar-se a conèixer (de vegades per sobre de les marques o empreses que han dirigit) gràcies al moviment de les dues rodes i al potencial de les figures que han fitxat. Recordeu, per exemple,Bernard Tapié, als anys 80, o més recentment el milionari rus Oleg Tinkov amb totes les seves excentricitats fins a la de participar en les etapes del Tour en bici per davant dels participants.

Si volen, ningú es mou

Notícies relacionades

En un esport en el qual no hi ha un límit salarial (situació que es discuteix des d’algunes vies) es pot donar el cas que en un mateix gran grup, per exemple el de la Vuelta, coincideixin corredors amb contracte per sobre dels sis milions d’euros amb ciclistes que perceben fitxes que en alguns casos no superen per gaire el salari mínim interprofessional. I al el Tour es pot donar la situació que hi participi un equip, abans l’Sky i al juliol l’Ineos (una petroquímica britànica), amb fins a tres candidats a guanyar (FroomeThomas i Bernal) i fins a cinc gregaris per ajudar-los que podrien ser líders en qualsevol equip mitjà del panorama mundial.

Per aquesta raó, si els interessa, ells poden fer una destrossa de tremenda magnitud o, en cas contrari, imposar un ritme que bloqueja el més brau dels oponents. Ningú es mou. La 'dictadura' de l’Sky es reencarnarà el juliol en la de l’Ineos.

Temes:

Chris Froome