04 juny 2020

Anar al contingut

Patrocina:

DIA DE DESCANS A LA VUELTA

La nova vida d'Alberto Contador

Des que es va retirar fa un any a la Vuelta, després de guanyar a l'Angliru, ha sigut pare de Luca, ha col·laborat en les retransmissions d'Eurosport i ha corregut marxes cicloturistes per tot el món

Sergi López-Egea

La nova vida d'Alberto Contador

Els aficionats corren darrere. L’han reconegut. Falten un parell de quilòmetres per coronar la Covatilla i un altre parell d’hores perquè arribin els participants de la Vuelta, la carrera en què es va retirar fa un any Alberto Contador, després de la seva gran victòria en l’Angliru.

L’ha reconegut. Puja al costat de Juan Antonio Flecha, l’exciclista català que igual com Contador col·labora en les retransmissions d’Eurosport. Volen que els telespectadors apreciïn la duresa del port. Els seguidors, telèfons mòbils amb la càmera oberta, no el poden caçar. Es queden sense la foto. I, quan falten 500 metres, Flecha no es deslliura de l’atac de Contador. Continua tenint la sang calenta perquè en el fur intern continua sent ciclista. “Quan et retires tan jove de la teva professió no pots deixar de fer coses”. I ell continua fent el millor que sap fer: muntar en bici i igual de ràpid que quan era la gran referència del ciclisme mundial.


¿Que ha fet Contador l’últim any? Ell mateix ho explica des del cim de La Covatilla, la meta de l’última etapa viscuda per una Vuelta que aquest dilluns va descansar a Salamanca. “M’hauré engreixat uns vuit quilos, però no de greix, perquè continuo amb la mateixa talla, però he guanyat en massa muscular, sobretot a la zona pectoral. Monto en bici tres vegades a la setmana perquè soc ambaixador de diverses marques relacionades amb el ciclisme, perquè em demanen anar a moltes marxes cicloturistes i per tant m’he de mantenir en forma”.

“M’hauré engreixat uns vuit quilos però continuo portant la mateixa talla de roba”

Però, sobretot, en aquests mesos ja apartat de la competició ha complert el somni de ser pare. Luca, el seu fill, va néixer a l’abril. “Es porta bé i ens deixa dormir”, bromeja Contador. “La millor teràpia va ser acceptar l’oferta d’Eurosport com a comentarista. Em manté viu el cuc del ciclisme i ha fet més suportable la retirada”.

A Pinto és fàcil veure’l rodar en bici. “Ara, a l’arribar a casa, obro la nevera i prenc una cervesa. M’agraden les de sabor fort. Abans no ho podia fer, ni menjar pernil o formatge a l’acabar l’entrenament”. Són petits plaers que fan el ciclisme més amè.

Ha anat com a ambaixador a les marxes que el Tour organitza per tot el món. “He estat a Panamà, a Costa Rica, a Tailàndia i, en unes setmanes, he de viatjar al Japó. La veritat és que tampoc puc emportar-me la família perquè, a part de córrer en bici, hi ha una agenda d’actes molt intensa, amb polítics, patrocinadors. Tot el dia lligat”. Abans, dissabte, 29 de setembre, ha d’acudir a la marxa itinerant que porta el seu nom i que se celebrarà a Oliva, a València. I, sense oblidar, el segon gran naixement que ha tingut lloc després de la seva retirada: el debut professional de l’equip impulsat per la seva fundació. Contador continua sent ciclista. I per anys.

Així va la Vuelta en la primera jornada de descans de la prova.

La Vuelta es reprèn amb Valverde a un segon de Yates

La ronda espanyola es reprèn aquest dimarts a Salamanca, després de la jornada de descans viscuda aquest dilluns a Salamanca. I ho fa amb una etapa que finalitzarà a la localitat de Fermoselle, a Zamora, després de 177 quilòmetres i un final després d’un port de tercera categoria que, tot i que complicat, podria ser la primera ocasió en què Alejandro Valverde li pugui restar el segon de diferència que Simon Yates li treu al front de la general.

La segona setmana de competició portarà la Vuelta des de Salamanca, passant per Galícia i Lleó, fins a Astúries, amb l’etapa de diumenge vinent, clau en la decisió final de la prova, que finalitzarà als Lagos de Covadonga, un enclavament històricament lligat a la història de la prova en els últims 35 anys.

En un mocador es troben almenys els 14 primers de la general, que tanca en aquesta posició Wilco Kelderman, que amb 1.50 minuts perduts, principalment per culpa d’una punxada, continua sent un corredor molt perillós. Valverde va reiterar aquest dilluns, a la jornada de descans, que li havia fet ràbia no vestir-se de vermell per només un segon però, que en el fons, no portar el lideratge alleuja el Movistar de treball.

Aquesta jornada de descans va servir perquè molts corredors, durant el matí i després d’un pausat entrenament, poguessin delectar-se amb els encants arquitectònics i culturals de Salamanca. Quan, cap a les 12 del matí, Peter Sagan, el tricampió del món, es va apropar fins a la Plaça Major d’aquesta ciutat, atapeïda de persones, i amb molts turistes, es va armar un enrenou de considerables dimensions.