Froome, Uran i Bardet exhibeixen la seva força i Contador mostra valentia en una grandiosa etapa

Aru perd la segona posició a la general després de quedar-se en els últims metres abans de coronar el Galibier

zentauroepp39363298 slovenia s primoz roglic celebrates as he crosses the finish170719174324

zentauroepp39363298 slovenia s primoz roglic celebrates as he crosses the finish170719174324 / PHILIPPE LOPEZ

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / SERRE CHEVALIER (enviat especial)

L'eslovè Primoz Roglic (Lotto NL Jumbo) s'ha imposat en la primera etapa alpina del Tour després de fer una excel·lent ascensió al Galibier i un portentós i arriscat descens en solitari, amb velocitats punta de fins a 77 km/h, que li ha permès arribar en solitari a la meta de Serre Chevalier, en una dura etapa de 183 quilòmetres amb l'ascens a la Croix de Fer i al coll del Telegraphe. 

Notícies relacionades

Chris Froome (Sky), el líder de la general, manté el mallot groc a l'arribar a 1.17 minuts del vencedor, amb Romain Bardet (AG2R), Rigoberto Uran, Mikel Landa, i Barguil. Es dona la circumstància que el francès Bardet i el colombià Uran empaten ara en la segona posició de la general, a 27 segons de Froome, mentre que Fabio Aru, segon fins avui, ha quedat fora dels llocs capdavanters al perdre l'estela del grup a dalt del Galibier. Ara és quart, a 53 segons de Froome.

LA VALENTIA DE CONTADOR

La jornada també ha tingut un altre protagonista, Alberto Contador, que ha intentat un valent atac a més de 100 quilòmetres de la meta durant el qual ha portat fins a tres minuts d'avantatge respecte al líder, però finalment ha sigut caçat a dalt del Galibier i ha perdut l'estela del grup de líders durant el descens. Ha arribat a 1.44 minuts del vencedor i a 27 segons del grup de Froome.