TRAGOS MEMORABLES

Els 5 vins preferits de Ferran Centelles

centelles

centelles

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Ferran Centelles, director del departament de begudes de la Bullipèdia i delegat a Espanya per a la Master of Wine anglosaxona Jancis Robinson, periodista i crítica de vi, escull aquests cinc "infal·libles", ideals per destapar en ocasions especials.


1. III LUSTROS GRAN RESERVA (GRAMONA)

"Xarel·lo i macabeu d'una vinya de cultiu biodinàmic. Criat entre 6 i 7 anys en tap de suro, posseeix un nas complex i intens (pastisseria, fumats i codony) i és saborós i delicat, com les seves bombolles".


2. TEIRA X (MANUEL FORMIGO)

"Treixadura, albilla, albariño i loureira donen un combo impecable a aquest ribeiro de màxima expressió i excel·lent concentració. Definició i puresa en nas, frescor i mineralitat en boca...".


3. LA CONDENADA (ARTUKE)

"Complexitat a dojo, notes florals, fruita fresca vermella, un roure molt ben treballat. Sedós i de perfil dolç, aquest assemblatge de tempranillo, graciano i calagraño blanc (varietat local) enamora per la seva autenticitat".


4. GRATALLOPS 5 PARTIDES (CAL BATLLET)

Notícies relacionades

"De carinyenes centenàries neix aquest vi amb molt caràcter i 15 mesos de criança en roure. Explosió en nas de fruita negra molt madura, prunes, cireres i confitura, i gran volum en boca, carnós i ric. Una genialitat aclaparant".


5. ARIMA (GORKA IZAGIRRE)

"Després de la varietat hondarribi zuri zerratia es descobreix l'essència envellida en roure en un vi dolç de collita tardana insòlit. Refrescant, amb aromes melats, notes cítriques i un paladar excepcional".

Temes:

Begudes