Al gust de l’estrella de Hollywood

Culkin: plats de mig món i còctels a l’epicentre gastro de Sant Antoni

Aquest petit local, el nom del qual recorda el protagonista de ‘Sol a casa’, serveix bones begudes i plats en un ambient ben animat

MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

13 bons restaurants de Sant Antoni que mereixen una visita (1)

Culkin: plats de mig món i còctels a l’epicentre gastro de Sant Antoni

Alex Froloff

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El Culkin (no Macaulay, l’actor, sinó aquest restaurant) és petit. I té molta marxa. Però que no et despisti aquesta bola de miralls discotequera del sostre: aquí es menja bé, més enllà dels còctels d’autor i de la música que sona per animar la moguda. Serveixen plats de mig món a l’epicentre gastronòmic de Sant Antoni, ja que és a la cantonada dels carrers de Viladomat i Parlament. No gaire lluny de la sala Apolo, on punxa un dels amos del local, també propietari del pròxim V de Vermut. I on el que va ser estrella de Hollywood disfrutava quan es va deixar caure més d’una vegada per la ciutat.

Culkin

Viladomat, 23. Barcelona

Telèfon: 681.970.609 

Preu mitjà (sense vi): 25 €

instagram.com/culkinbcn

D’aquí ve el nom de l’establiment, obert fa unes setmanes, que, sens dubte, té tota la pinta que agradaria al protagonista de ‘Sol a casa’ (no sabem si fins al punt de proclamar alguna cosa com «sol a Culkin» si li preguntessin sobre on dinava o sopava). Per cert, no és únic local que ha nascut en els últims mesos inspirant-se en un astre del cine: allà hi ha Keanu i la seva carta asiàtica.

Taules baixes, bancs al costat de la vidriera que dona a la terrassa, una barra, un neó... En aquesta gastrococteleria –¿se’l pot anomenar així?– pots demanar un cebiche impecable, tan picant com cítric; un hummus de remolatxa i anacards addictiu (aquest record a menta, mmm); un ‘tzatziki’ vegà amb llet de coco i verdures adobades; un inoblidable i deliciós pastrami amb pa de massa mare... i acompanyar-los amb els combinats o amb els vins ecològics i naturals d’una carta ben escollida.

Notícies relacionades

Tot això, en horari ininterromput cada dia de la setmana: de dilluns a dijous, a partir de les sis de la tarda (tanquen a la una), i divendres i caps de setmana, a partir de les 13.00 hores (abaixen la persiana a les 2.00).

Culkin (Macaulay) no té excusa. Quan torni a Barcelona, que passi per aquí. I si de cas, que s’emporti Keanu (Reeves) abans o després d’anar a Keanu. No sembla mal pla.