Gastronomia de proximitat

Sis bons restaurants del Baix Llobregat que mereixen una visita

Deu bons restaurants de Barcelona i els voltants que has de visitar abans que acabi l’abril

Quaranta-quatre restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

Sis bons restaurants del Baix Llobregat que mereixen una visita

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El Baix Llobregat és més a prop del que imagines. Per això anem de tant en tant a aquesta comarca veïna de Barcelona per gaudir dels millors plats. Gavà, Castelldefels, Sant Boi, el Prat... són a quatre passes de la capital catalana i hi ha molts bons restaurants.

En aquesta selecció et proposem un sextet guanyador de bons restaurants del Baix Llobregat. ¡A disfrutar!

Cèntric

Susana Aragón i Óscar Teruelo assumeixen les obligacions de gestionar el restaurant d’un centre cultural sense comprometre’n la qualitat. Ja van tenir Ona Nuit, on es van acostar a la cuina d’autor, però aquí no estan al servei de l’ego, sinó de les persones: «Els diumenges donem menjar a 350». La terrassa és un reclam. Unes 10.000 persones passen al mes per les instal·lacions. Aquí t’expliquem les raons de l’èxit de Cèntric.

Solraig

Aquest restaurant del passeig Marítim de Castelldefels prepara alguns dels millors arrossos d’Espanya, que han sigut distingits en concursos nacionals. I la veritat és que coincidim amb els jurats. Així de bones estan les paelles de Solraig.

Viva

El restaurant del Prat de Llobregat omple, amb els seus plats informals per compartir, un buit gastronòmic en aquesta ciutat veïna del Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les hortes més grans d’Europa. Així és la carta de Viva.

Catalina

Aquest restaurant ocupa una finca amb boscos de pins davant el mar on al seu dia van regnar Les Marines i el finat Pepe Tejero, que va tenir una estrella Michelin que pocs recorden. Ara, Òscar Manresa ha calat foc a una graella i a plats amb gràcia que prepara Andrés Conde. Aquestes són les creacions més destacades de Catalina.

Marimorena

El restaurant d’Albert Mendiola i Patricia Torres estrena direcció entre fàbriques i suma a l’equip el fill, en Ferran, al capdavant dels arrossos. Són militants de la proximitat, de Slow Food, del Parc Agrari del Baix Llobregat, i ho demostren en cada elaboració de la carta. Així és Marimorena.

Unlugar

Unlugar mira cap al Mediterrani, i no només perquè ocupa un agradable espai al passeig Marítim de Castelldefels (al número 74), sinó perquè la seva carta s’apuntala al receptari que tots coneixem. I perquè elabora els seus plats amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat (pertany al col·lectiu de cuina Sabors de l’Horta). Destaquen els seus arrossos elaborats amb gramínia de Pals i creacions com les patates ‘baby’ brasejades amb salsa brava fumada i els musclos fumats amb herbes i vi blanc. I també les empanades i carns argentines que recorden l’origen dels seus propietaris, com l’hamburguesa de vedella i l’entrecot d’Angus. Per cert, Unlugar és tan ‘pet friendly’ que ofereixen plats amb productes frescos i de temporada per a gossos. De fet, és el primer restaurant a Espanya amb llicència per produir menjar per a mascotes sota la seva pròpia marca, 4Petz.